[B4 Coupe] Samochód po gradobicu
[B4 Coupe] Samochód po gradobicu
Mam auto po niewielkim gradobiciu. Wgniecenia te nie są aż tak bardzo widoczne, ale przy dokładniejszym przyjrzeniu się widać. Czy warsztaty samochodowe mają jakieś sposoby aby zlikwidować te wgniecenia, czy da się to jakoś zrobić?
sa firmy ktore specjalizuja sie w wyciaganiu takich drobnych wgniecen bez lakierowania elementu, jedna nawet pod Łowiczem ale nie mialem nigdy okazji zeby zobaczyc jak im to wychodzi. naprawa wyglada w ten sposob, ze na wgniecenie jest przyklejana taka niby guma, ktora wypelnia wgniecenie i jednoczesnie ma z drugiej strony ucho do ktorego mozna podczepic zwykly blacharski mlotek odsrodkowy ew rame ktora jest mocowana do elementu naprawianego, co moim zdaniem jest duzo lepszym rozwiazaniem bo wyciaganie polega na wykrecaniu sruby podczepionej do tego ucha, a co za tym idzie jest wieksza kontrola nad naprawa. sa gdzies na allego takie zestawy naprawcze.
Jeżeli chciałbyś jednak pomocy warsztatu, to ja po gradobiciu, ale z auto casco. 2 dni i wóz oddali w stanie idealnym, więc mogę polecić.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2013, 22:53 przez bartez34, łącznie zmieniany 3 razy.
http://www.joemonster.org/filmy/4171/Ja ... amochodzie_
sprawdzone,jest efekt,,może festynu nie będzie ale działa.
sprawdzone,jest efekt,,może festynu nie będzie ale działa.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ani taniej, ani lepiej. Najpierw trzeba znaleźć jakiegoś nawiedzonego lakiernika, który podejmie się wyprowadzania zgradowanych powierzchni. A jak się po jakim czasie zacznie w tych dołkach szpachla zasiadać, to znowu auto będzie wyglądać jak po świeżym gradzie i w tedy to już po ptokach i po aucie.bartez34 pisze:czy ze szpachlowaniem i lakierowaniem wyjdzie taniej?