Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 1Z] problem z odpaleniem

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
KuanTi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 1Z] problem z odpaleniem

Post autor: KuanTi » 29 paź 2012, 19:35

Witajcie,
już mi ręce opadają po dzisiejszej akcji z Audiczką.
A mianowicie rano wstałem do pracy wyglądam przez okno i widze zamarznięty calutki samochód. Pomyślałem o masakra, będzie walka ze skrobaniem ;)
No i jak już byłem przy samochodzie to kciuki trzymałem czy odpali.... pokręciłem troszkę i odpalił;) Pomyślałem uffff moja Audiczko i zabrałem sie za skrobanie szybek. Motorek ładnie pracował szyba rozmarzła od nawiewu. Mówie do syna no to jedziemy Niuniek;)
Daje wsteczny, trochę gazu i zonk. Staneła jak wryta. No to pomyślałem aa ty niedobra i dalej ją za odpalanie. Kręce i kręce i nic. 5 minut z nią walczyłem i zrezygnowałem. Syn zamiast do przedszkola poszedł do domu a ja z buta do pracy wrrrrr :)
Po powrocie z pracy szybko do domu po laptopa podpinam VAGA i moim oczom ukazał się błąd silnika:
00532 - Supply Voltage B+
07-10 - Signal to Low - Intermittent
Wyczytałem że problem z zasilaniem lub masą.

No i teraz pytanie do Was co sprawdzić by wyeliminować to badziewie i żeby silnik ruszył.

1 to pewnie za słaby akumulator - ale tu podepnę się do innego autka kablami i sie zobaczy. Jeśli nie aku to co???

Pomocy....

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 29 paź 2012, 20:05

Dobre połączenia klem, muszą być czyste i jak największą swoją częścią przykrecone do akumulatora i wazelina techniczna posmarowane. Masa tak samo, odkręcić wszystkie połączenia , oczyścić i skręcić. Akumulator to podstawą i nie ma co liczyć na pożyczanie prądu. Dobry i mocny akumulator. U siebie mam centra futura 72/720. Można też pokusić się o sprawdzenie lądowania. To że odpalił to nie musiał już zgasnac. Filtr wymieniony na nowy mam nadzieję i powietrza w paliwie nie ma :?: i paliwo świeże bo już napewno dodatków jest w nim by parafina nie wytracila się po nocy.
Jak również dobre parametry kąta wtrysku gwarantują rozruch silnika bezproblemowy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl