Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[b4 1Z] problem z odpaleniem

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
KuanTi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 1Z] problem z odpaleniem

Post autor: KuanTi » 29 paź 2012, 19:35

Witajcie,
już mi ręce opadają po dzisiejszej akcji z Audiczką.
A mianowicie rano wstałem do pracy wyglądam przez okno i widze zamarznięty calutki samochód. Pomyślałem o masakra, będzie walka ze skrobaniem ;)
No i jak już byłem przy samochodzie to kciuki trzymałem czy odpali.... pokręciłem troszkę i odpalił;) Pomyślałem uffff moja Audiczko i zabrałem sie za skrobanie szybek. Motorek ładnie pracował szyba rozmarzła od nawiewu. Mówie do syna no to jedziemy Niuniek;)
Daje wsteczny, trochę gazu i zonk. Staneła jak wryta. No to pomyślałem aa ty niedobra i dalej ją za odpalanie. Kręce i kręce i nic. 5 minut z nią walczyłem i zrezygnowałem. Syn zamiast do przedszkola poszedł do domu a ja z buta do pracy wrrrrr :)
Po powrocie z pracy szybko do domu po laptopa podpinam VAGA i moim oczom ukazał się błąd silnika:
00532 - Supply Voltage B+
07-10 - Signal to Low - Intermittent
Wyczytałem że problem z zasilaniem lub masą.

No i teraz pytanie do Was co sprawdzić by wyeliminować to badziewie i żeby silnik ruszył.

1 to pewnie za słaby akumulator - ale tu podepnę się do innego autka kablami i sie zobaczy. Jeśli nie aku to co???

Pomocy....

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 29 paź 2012, 20:05

Dobre połączenia klem, muszą być czyste i jak największą swoją częścią przykrecone do akumulatora i wazelina techniczna posmarowane. Masa tak samo, odkręcić wszystkie połączenia , oczyścić i skręcić. Akumulator to podstawą i nie ma co liczyć na pożyczanie prądu. Dobry i mocny akumulator. U siebie mam centra futura 72/720. Można też pokusić się o sprawdzenie lądowania. To że odpalił to nie musiał już zgasnac. Filtr wymieniony na nowy mam nadzieję i powietrza w paliwie nie ma :?: i paliwo świeże bo już napewno dodatków jest w nim by parafina nie wytracila się po nocy.
Jak również dobre parametry kąta wtrysku gwarantują rozruch silnika bezproblemowy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl