Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Coupe/All] Recaro Full Electrico - podłączenie fotela.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maszu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Coupe/All] Recaro Full Electrico - podłączenie fotela.

Post autor: Maszu » 28 paź 2012, 07:51

Witam Szanownych Panow <piwo>

Takie pytanko kieruje do Was, mianowicie, pod co podlaczyc, o ile jest taka mozliwosc zasilanie foteli recaro elektrycznych? Gdzie sie wpinaliscie z wiazka? Czy bezposrednio z aku poprzez dolozenie bezpiecznika i do stacyjki?
chodzi mi o to, aby napiecie dochodzilo tam wylacznie po przekreceniu zaplonu, aby na zgaszonym silniku nie dochodzil tam bezsensownie prad.
z foteli wychodza mi 2 kabelki (+/-). Pytanie do tych, co dzialali juz cos ze swapem foteli :mrgreen: :mrgreen:
wiem, ze jest kilka mozliwosci podpiecia, ale pytam ktora najlepsza wg Was...
cheers <piwo>
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 18:30 przez Maszu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 28 paź 2012, 08:19

Fabrycznie jest tak, że działają cały czas. A prądem się nie martw, powinien dochodzić tylko w momencie wcisniecia przycisku. Poza tym po zapłonie było by to trochę denerwujące. Ja bym się po swojej żonie nie wcisnął na fotel żeby włączyć zapłon :-)

Zawsze możesz dodatkowy włącznik dorobić, który będzie to uruchamiał jak obawiasz się o pobór prądu. Jak chcesz po zapłonie to wepnij się w czarno niebieski albo żółto czarny przewód. Powinny być wolne kostki z takimi przewodami nad nogami kierowcy

Awatar użytkownika
Maszu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maszu » 29 paź 2012, 18:40

jmm pisze:Ja bym się po swojej żonie nie wcisnął na fotel żeby włączyć zapłon
autem tym jezdze tylko i wylacznie ja, wiec o to bym sie nie martwił :mrgreen:
jmm pisze:Zawsze możesz dodatkowy włącznik dorobić, który będzie to uruchamiał jak obawiasz się o pobór prądu.
zadna taka opcja nie wchodzi w gre jak dla mnie.

Myslalem nad tym, ab y podlaczyc je na takiej zasadzie jak dzialaja elektryczne szyby... ze dopoki krancowka nie odbije to na zgaszonym silniku mozna z nich korzystac (jak kluczyki sa w stacyjce) a po wyjeciu kluczykow dzialaja jeszcze przez kilkanascie sekund...
nie chce np zeby podczas wysiadania niechcacy odpalic pompke albo grzanie i bedzie to dzialalo dopoki znowu nie wsiade do auta np po nocy... szlag strzeli poduszki pneumatyczne w fotelu a w najgorszym wypadku od maty moze sie chyba cos stopic/zapalic... tego chce uniknac :-/

a mowa o taborecie Recaro Idealsitz C81

Awatar użytkownika
miki1133
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: miki1133 » 30 paź 2012, 08:44

Maszu, ja mam podłączone fotele recaro pod moduł elektrycznych szyb. Możesz też podłączyć pod moduł szyberdachu jeśli go masz oczywiście jeszcze jakiś bezpiecznik wypadało by dać pomiędzy podłączeniem fotela a modułem . Ogólnie polecam ci to rozwiązanie bo jest praktyczne i najbezpieczniejsze pozdro

Awatar użytkownika
chybo101
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: chybo101 » 30 paź 2012, 14:34

Podłącz pod elektrykę szyb działa idealnie :mrgreen:

Awatar użytkownika
jacek199315
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacek199315 » 30 paź 2012, 19:54

bądź pod główny +- za stacyjką i przez przekaźnik który byłby załączany stacyjka tak jest u mnie

Awatar użytkownika
Maszu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maszu » 30 paź 2012, 21:57

chybo101 pisze:Podłącz pod elektrykę szyb działa idealnie
miki1133 pisze:ja mam podłączone fotele recaro pod moduł elektrycznych szyb
miki1133 pisze:Możesz też podłączyć pod moduł szyberdachu
tylko wiecie Panowie, dodatkowe odbiorniki, wiekszy amperaż, wiekszy opor... bezpiecznika nie zmienialiscie na wiekszy? bo nie chce aby przy okazji mi i elektryka szyb i szybra poszla w piz....
miki1133 pisze:oczywiście jeszcze jakiś bezpiecznik wypadało by dać pomiędzy podłączeniem fotela a modułem
to jak najbardziej, bez tego sie nie obejdzie, jesli to juz robiles to jaki dales?
jacek199315 pisze:bądź pod główny +- za stacyjką i przez przekaźnik który byłby załączany stacyjka tak jest u mnie
jaki przekaznik? czasowy? jesli tak to jaki? jakie parametry? uniwersalny?

kuzwa, wiecej z tym kombinowania niz myslalem... niby takie proste i oczywiste ale jak przychodzi co do czego, jak sie chce raz a konkretnie zrobic to nagle okazuje sie, ze jest masa rzeczy do ogarneicia...

Awatar użytkownika
jacek199315
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacek199315 » 30 paź 2012, 22:37

to tak najprościej Obrazek

ja użyłem przekaźnik helli od świateł wyjąłem go z a6 bo do takich miałem dostęp + wziąłem przez bezpiecznik 10A z przed stacyjki masę dla fotela i przekaźnika z karoserii a sterowanie ze stacyjki

Awatar użytkownika
Maszu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maszu » 30 paź 2012, 22:40

ooo dzieki <piwo> to sporo wyjasnia :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl