Witam Szanownych Panow
Takie pytanko kieruje do Was, mianowicie, pod co podlaczyc, o ile jest taka mozliwosc zasilanie foteli recaro elektrycznych? Gdzie sie wpinaliscie z wiazka? Czy bezposrednio z aku poprzez dolozenie bezpiecznika i do stacyjki?
chodzi mi o to, aby napiecie dochodzilo tam wylacznie po przekreceniu zaplonu, aby na zgaszonym silniku nie dochodzil tam bezsensownie prad.
z foteli wychodza mi 2 kabelki (+/-). Pytanie do tych, co dzialali juz cos ze swapem foteli :mrgreen: :mrgreen:
wiem, ze jest kilka mozliwosci podpiecia, ale pytam ktora najlepsza wg Was...
cheers
[Coupe/All] Recaro Full Electrico - podłączenie fotela.
[Coupe/All] Recaro Full Electrico - podłączenie fotela.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, 18:30 przez Maszu, łącznie zmieniany 1 raz.
Fabrycznie jest tak, że działają cały czas. A prądem się nie martw, powinien dochodzić tylko w momencie wcisniecia przycisku. Poza tym po zapłonie było by to trochę denerwujące. Ja bym się po swojej żonie nie wcisnął na fotel żeby włączyć zapłon
Zawsze możesz dodatkowy włącznik dorobić, który będzie to uruchamiał jak obawiasz się o pobór prądu. Jak chcesz po zapłonie to wepnij się w czarno niebieski albo żółto czarny przewód. Powinny być wolne kostki z takimi przewodami nad nogami kierowcy
Zawsze możesz dodatkowy włącznik dorobić, który będzie to uruchamiał jak obawiasz się o pobór prądu. Jak chcesz po zapłonie to wepnij się w czarno niebieski albo żółto czarny przewód. Powinny być wolne kostki z takimi przewodami nad nogami kierowcy
autem tym jezdze tylko i wylacznie ja, wiec o to bym sie nie martwił :mrgreen:jmm pisze:Ja bym się po swojej żonie nie wcisnął na fotel żeby włączyć zapłon
zadna taka opcja nie wchodzi w gre jak dla mnie.jmm pisze:Zawsze możesz dodatkowy włącznik dorobić, który będzie to uruchamiał jak obawiasz się o pobór prądu.
Myslalem nad tym, ab y podlaczyc je na takiej zasadzie jak dzialaja elektryczne szyby... ze dopoki krancowka nie odbije to na zgaszonym silniku mozna z nich korzystac (jak kluczyki sa w stacyjce) a po wyjeciu kluczykow dzialaja jeszcze przez kilkanascie sekund...
nie chce np zeby podczas wysiadania niechcacy odpalic pompke albo grzanie i bedzie to dzialalo dopoki znowu nie wsiade do auta np po nocy... szlag strzeli poduszki pneumatyczne w fotelu a w najgorszym wypadku od maty moze sie chyba cos stopic/zapalic... tego chce uniknac
a mowa o taborecie Recaro Idealsitz C81
Maszu, ja mam podłączone fotele recaro pod moduł elektrycznych szyb. Możesz też podłączyć pod moduł szyberdachu jeśli go masz oczywiście jeszcze jakiś bezpiecznik wypadało by dać pomiędzy podłączeniem fotela a modułem . Ogólnie polecam ci to rozwiązanie bo jest praktyczne i najbezpieczniejsze pozdro
- jacek199315
- Forum Audi 80
chybo101 pisze:Podłącz pod elektrykę szyb działa idealnie
miki1133 pisze:ja mam podłączone fotele recaro pod moduł elektrycznych szyb
tylko wiecie Panowie, dodatkowe odbiorniki, wiekszy amperaż, wiekszy opor... bezpiecznika nie zmienialiscie na wiekszy? bo nie chce aby przy okazji mi i elektryka szyb i szybra poszla w piz....miki1133 pisze:Możesz też podłączyć pod moduł szyberdachu
to jak najbardziej, bez tego sie nie obejdzie, jesli to juz robiles to jaki dales?miki1133 pisze:oczywiście jeszcze jakiś bezpiecznik wypadało by dać pomiędzy podłączeniem fotela a modułem
jaki przekaznik? czasowy? jesli tak to jaki? jakie parametry? uniwersalny?jacek199315 pisze:bądź pod główny +- za stacyjką i przez przekaźnik który byłby załączany stacyjka tak jest u mnie
kuzwa, wiecej z tym kombinowania niz myslalem... niby takie proste i oczywiste ale jak przychodzi co do czego, jak sie chce raz a konkretnie zrobic to nagle okazuje sie, ze jest masa rzeczy do ogarneicia...
- jacek199315
- Forum Audi 80