Witam!!
Mam problem a mianowicie nie mogę zlokalizować tego przycisku dzięki któremu po otwarciu klapy włącza sie światełko. Sprawdzałem czy przyczyną braku oświetlenia nie jest przepalona żarówka ale okazało sie że jest dobra.
Ma ktoś jakiś pomysł ??
[B4 AVANT] Podświetlenie bagażnika
- krzysiek_kw15
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- siwusek216
- Forum Audi 80
Pierwsze słysze żeby podświetlenie bagażnika działało tylko przy włączonych światłach, chyba koleszko pomyliło Ci sie z podświetleniem schowka . Co do oświtlenia sprawdx czy jest napięcie w kostce przy światełku jeżeli jest a nie działa, sprawdź czy jest przejście od włacznika (prawy zamek klapy) do wtyczki przy oświetleniusiwusek216 pisze:Zacznijmy od tego ze lampka ta swieci tylko przy wlaczonych swiatlach :mrgreen: pozniej zmostkuj wylacznik jesli sie nie zaswieci to zlamany jest gdzies kabelek
- siwusek216
- Forum Audi 80
Moze to i dziwne ale cabrio tak ma :mrgreen: wiec i myslalem ze inne tez chcialem blysnac a tu zonkWOJTEK26 pisze:Pierwsze słysze żeby podświetlenie bagażnika działało tylko przy włączonych światłach, chyba koleszko pomyliło Ci sie z podświetleniem schowka . Co do oświtlenia sprawdx czy jest napięcie w kostce przy światełku jeżeli jest a nie działa, sprawdź czy jest przejście od włacznika (prawy zamek klapy) do wtyczki przy oświetleniusiwusek216 pisze:Zacznijmy od tego ze lampka ta swieci tylko przy wlaczonych swiatlach :mrgreen: pozniej zmostkuj wylacznik jesli sie nie zaswieci to zlamany jest gdzies kabelek
tak jak kolega pisał prawy zamek steruje praca lampki. od tego trzeba zaczac jezeli zarowka nie swieci a co wazne po otwarciu oprad do niej nie doplywa... u mnie sie przelamali na loczeniu klapy z budą z tym ze umnie wszystkie kabli sie ladnie polamaly i dzieki wlasnie temu pompke centralnego szlak trafil.. ale to poprzedni wlasciciel tak zalatawil... najlepiej sprawdz czy w lampce jest wogule prąd... z tylu z lewej strony masz pare przekaznikow. chyba 3 nie mam pojecia czy ktorys idzie do tej lampki bo tego nie musialem rozbierac ale napewno z tych przekaznikow leci prad do klapy bagaznika:) czyli moze to byc tylnia wycieraczka lub swiatla wsteczny itd. ale wydaje mi sie ze chyba tam tez jest sterowanie tej lampki. pozdrawiam.