[all b3] czy akumulator do wymiany??
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[all b3] czy akumulator do wymiany??
Witam.Mam już leciwy akumulator 43ah ostatnio była na nim zielona kropka ale pojawiła się czarna co oznacza że należy go doładować.Mam automatyczny prostownik 12V 6A więc podłączyłem go na kilka godzin.Zauważyłem że po naładowaniu napięcie akumulatora zaczyna spadać można powiedzieć w oczach bo na mierniku co chwilę pojawia się mniejsza wartość.Po całej nocy zatrzymuje się na poziomie 12,15V Tak samo dzieje się po jeździe.Na początku jest ok ale po jakimś czasie spada do 12,15V ale nie niżej. Czyżby już nadszedł czas na kupno nowego akumulatora??
po naładowaniu i odpieciu prostownika zawsze będzie ci napięcie spadało to normalne.
Jezeli chodzi o tą kropke tym sie wogule nie sugeruj bo to jedna wielka sciema czesto oszukuje
Jezeli auto pali dobrze nie miele za wolno przy rozruchu to ja bym zostawil tym bardziej ze napiecie nie zeszło ponizej 12v ,chyba ze kreci mułowato tak wiec wtedy mysl juz o nowym
Jezeli chodzi o tą kropke tym sie wogule nie sugeruj bo to jedna wielka sciema czesto oszukuje
Jezeli auto pali dobrze nie miele za wolno przy rozruchu to ja bym zostawil tym bardziej ze napiecie nie zeszło ponizej 12v ,chyba ze kreci mułowato tak wiec wtedy mysl juz o nowym
- karolas123
- Forum Audi 80
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ten aku nie jest w dieslu... chyba jednak nadszedł czas na nowy gdyż po całej nocy napięcie spadło do poziomu 11,95 mimo wszytko samochód kręci bdb...andrzejsz23 pisze:Mimo wszystko moim zdaniem jest on trochę za mały jak do diesla na zimę. Latem daje radę-ale zimą może być zonk. Co najmniej 65Ah jest odpowiedni.
- karolas123
- Forum Audi 80