[ALL b4] blenda na tylnej klapie
[ALL b4] blenda na tylnej klapie
da rade zdemontować blendę z tylnej klapy [80] i [2.0 E] zeby nie naruszyć lakieru i obylo sie bez malowania? ładniej wyglada jak jest sam znaczek OOOO
oki to wielkie dzięki, jutro sie wezme do pracy na wieczór jako że dziś jest niedziela to niech i niunia sobie odpocznie zdam relację po zabiegu
noi dupa, na początek zdjąłem tylko litere E, pozostał ślad na lakierze który było widać pod swiatło, kupiłem pastę tempo i chciałem zapolerowac i został taki większy ciemniejszy plac tam gdzie bylo polerowane, a ślad po E dalej nie zniknął. reszty nie ruszam bo nie chce oddawac do lakiernika
noi dupa, na początek zdjąłem tylko litere E, pozostał ślad na lakierze który było widać pod swiatło, kupiłem pastę tempo i chciałem zapolerowac i został taki większy ciemniejszy plac tam gdzie bylo polerowane, a ślad po E dalej nie zniknął. reszty nie ruszam bo nie chce oddawac do lakiernika
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Bo niestety sama pasta tempo nie pomoże. Trzeba użyć pasty lekko ściernej i wypolerować cały element mechanicznie. Jak u siebie zdjąłem znaczki to też było widać inny odcień ale jaśnieszy po przepolerowaniu ręcznie została jaśniejsza plama i dopiero pasta G3 (farcekla chyba tak to się pisze) woda i głowica polerska dały temu radę. Ale tak jak piszą poprzednicy jak nie masz wprawy to lepiej nie ruszać bo mechanicznie można łatwo przypalić lakier.balcer pisze:noi dupa, na początek zdjąłem tylko litere E, pozostał ślad na lakierze który było widać pod swiatło, kupiłem pastę tempo i chciałem zapolerowac i został taki większy ciemniejszy plac tam gdzie bylo polerowane, a ślad po E dalej nie zniknął.