[all] Światła mijania na przekaźnikach
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Moduł to wyglądem przypomina przekaźnik pod kierownicą nr 281 wystarczy go wyciągnąć i zrobić obejście po przekątnej (zwarcie góra z bokiem , dół z drugim bokiem cos na zasadzie //) problem zniknie ( lub na szybko odciąć te najmniejsze nóżki od przekaźnika) tak czy siak nie będzie już kontroli przednich świateł.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, 21:34 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Bardzo ciekawy temat z tym rezaniem świateł Owacje na stojąco dla DYZIA !!!!
Chciał bym dodać że też poprawiają się światła rozbierając pająka i czyszcząc styki papierem ściernym,gdyż z upływem czasu śniedzieją i nie przewodzą jak powinny..,tak kiedyś zrobiłem w b3,był lepiej,tylko trzeba się namęczyć na składaniu pająka bo jest sporo delikatnych i małych części typu spręzynik itp...,potrafią uciec i już nie wrócić
Chciał bym dodać że też poprawiają się światła rozbierając pająka i czyszcząc styki papierem ściernym,gdyż z upływem czasu śniedzieją i nie przewodzą jak powinny..,tak kiedyś zrobiłem w b3,był lepiej,tylko trzeba się namęczyć na składaniu pająka bo jest sporo delikatnych i małych części typu spręzynik itp...,potrafią uciec i już nie wrócić
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Gdyby babcia miała wąsy była by Dziadkiem...
Teraz i ja wiem że Dużo lepiej zamontować przekaźnik niż rozbierać pająka,ale nie odrazu ma się wiedzę na każdy temat...
[ Dodano: 2012-11-15, 17:33 ]
A może ktoś wie z kolegów gdzie w warszawie kupić taki przekaźnik,bo póki co znalazłem 24V..??
A musi być 12V...
Teraz i ja wiem że Dużo lepiej zamontować przekaźnik niż rozbierać pająka,ale nie odrazu ma się wiedzę na każdy temat...
[ Dodano: 2012-11-15, 17:33 ]
A może ktoś wie z kolegów gdzie w warszawie kupić taki przekaźnik,bo póki co znalazłem 24V..??
A musi być 12V...
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
No nie wiem ja mam standardowego najtańszego Bosch`a z trzema gwiazdkami trwałości i powiem wam, że już dwa lata śmigają na przekaźnikach.Rychu82 pisze:a żarówki padają po 3 miesiącach jak jest tu napisane czy jakoś się to da obejść? myślałem ostatnio o jakims potencjometrze żeby w dzien jezdzić na " pół gwizdka"
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Potencjometr do żarówek H4 ? :mrgreen:
Przy mocy 50/60W musiałby być spory i działałby jak niezły grzejnik <zly>
Na pół gwizdka to prościej połączyć obie żarówki w szereg, ale moim zdaniem to też bzdura.
Mam pewien pomysł na xenon w reflektorach bez soczewki (da się zrobić tylko w zespolakach) który nie będzie oślepiał i którego w ogóle będzie trudno odróżnić od dobrej H4. Zanim zostanę zrównany z błotem proszę aby dano mi czas na dokładne przedstawienie mojego planu i sprawdzenie paru rzeczy.
Pozdrawiam.
Przy mocy 50/60W musiałby być spory i działałby jak niezły grzejnik <zly>
Na pół gwizdka to prościej połączyć obie żarówki w szereg, ale moim zdaniem to też bzdura.
Mam pewien pomysł na xenon w reflektorach bez soczewki (da się zrobić tylko w zespolakach) który nie będzie oślepiał i którego w ogóle będzie trudno odróżnić od dobrej H4. Zanim zostanę zrównany z błotem proszę aby dano mi czas na dokładne przedstawienie mojego planu i sprawdzenie paru rzeczy.
Pozdrawiam.
Napisz o czym myśliszpawelrybak15 pisze:Mam pewien pomysł na xenon w reflektorach bez soczewki (da się zrobić tylko w zespolakach) który nie będzie oślepiał i którego w ogóle będzie trudno odróżnić od dobrej H4. Zanim zostanę zrównany z błotem proszę aby dano mi czas na dokładne przedstawienie mojego planu i sprawdzenie paru rzeczy.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Napiszę i zapostuje zdjęcia
Ale najpierw wytestuje to na moim podwórku z pomocą znajomych, rodzinki itp. Chcę mieć pewność że nikogo nie oślepiam bo sam nienawidzę oślepiaczy i to nie istotne czy ma xenon, czy ma źle wsadzony halogen (są zdolni co odwrotnie potrafią wmontować H4), czy też nie potrafi zmienić świateł na czas lub w ogóle ich nie zmienia :evil:
Ale najpierw wytestuje to na moim podwórku z pomocą znajomych, rodzinki itp. Chcę mieć pewność że nikogo nie oślepiam bo sam nienawidzę oślepiaczy i to nie istotne czy ma xenon, czy ma źle wsadzony halogen (są zdolni co odwrotnie potrafią wmontować H4), czy też nie potrafi zmienić świateł na czas lub w ogóle ich nie zmienia :evil:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: