Witam,
Posiadam B4 1.9tdi 90KM 93r
Dzisiaj pod domem odpaliłem auto, pochodziło z 10 sekund i zgasło.
Po przekręceniu kluczyka pali się kontrolka świec żarowych (pali się słabiej od reszty kontrolek) i nie gaśnie, nie słychać także "pyknięcia" przekaźnika. Rozrusznik kręci dobrze lecz auto nie pali jakby nie dostawało paliwa. Po odłączeniu aku (skasowało błędy) auto odpaliło. Przejechałem ok 2km, zgasiłem silnik i znowu nie mogę odpalić. Koniecznie muszę podpiąć auto pod VAG, czy może wie ktoś co jest nie tak?
[B4 1Z] Nie odpala, nie słychac przekaźnika
- lord17_1991
- Forum Audi 80
Jeżeli auto jest na nowym osprzęcie "pierburgu'' to zapalajaca sie na stałe kontrolka świeć żarowych nie ma według mnie w tym przypadku nic wspolnego ze świecami żarowymi ponieważ spełnia również funkcję kontrolki błędu silnika "check" , wiec jest zapewne jakis problem z osprzętem i bez VAG'A ani rusz :mrgreen: tak bynajmniej mi sie wydaje , ale niech się inni wypowiedzą
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
- lord17_1991
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Taaa...na pewno nic ci nie skasowało ,to mit ,nie ma tak dobrze a że odpalił to inna sprawa ...Vag i zczytać błedy ...choć skoro to potencjometr to na 99% problemy z odpalaniem poprzedzone dziwnym zachowaniem się kontrolki świec lub check ,powoduje nastawnik 8-)Rafal1990 pisze:Po odłączeniu aku (skasowało błędy) auto odpaliło.