[B4 ABT] Cieknący olej spod uszczelki pod klawiaturą
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Metalowo-gumową zastępujemy taką samą. A korek korkiem bo to wymaga wymiany szpilek.
Co do metalowo-gumowej nie stosować silikonu. Jak koledzy napisali wcześniej. Sprawdzić miejsce przylegania pokrywy i by była ona gładka. No i wszystko odtłuszczone chociażby benzyną. Mokra z oleju nowa uszczelka gumowa będzie ciekła. Głowicę, pokrywę i uszczelkę dokładnie czyścimy.
Co do metalowo-gumowej nie stosować silikonu. Jak koledzy napisali wcześniej. Sprawdzić miejsce przylegania pokrywy i by była ona gładka. No i wszystko odtłuszczone chociażby benzyną. Mokra z oleju nowa uszczelka gumowa będzie ciekła. Głowicę, pokrywę i uszczelkę dokładnie czyścimy.
u mnie w abt byla gumowa z wkladką metalową ( jedno częściowa), ale ze względów $$ wybrałem korkową ( 3 częściową) za 10zł która byla ponad 5 razy tańsza, do tego silikon czerwony. Mialem ten sam problem ze po założeniu na następny dzien aż kipiało olejem. Co sie okazało, to przy zakładaniu lekko sie ześlizgnęła, wiec postanowilem wyczyścić wszystko i zalożyć jeszcze raz, z tym że wycisnąłem całą tubke silikonu do okoła aż przy zakładaniu wychodziło bokami. Wiadomo że sposób "być albo nie być", ale udało sie, od kilku tyg wszystko śmiga i nie ma mowy o najmniejszym wycieku, tylko trzeba dokładnie uważać by sie uszczelka nie przesunęła przy zakladaniu! Po załozeniu czekałem dzien az silikon wyschnie. I teraz jeździ wszystko jak trzeba