Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[all] malowanie alusów

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
szop44
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[all] malowanie alusów

Post autor: szop44 » 28 lis 2012, 22:48

Witam,
już dłuższy czas zastanawiam się nad pomalowaniem alusów, na forum widzę że niektórzy zmieniają kolor prawie co miesiąc :) najpierw wpadłem na pomysł aby użyć PlastiDip ale jakoś nie zdecydowałem się na to rozwiązanie. Dowiedziałem się gdzie w Rzeszowie malują proszkowo felgi i udałem się z zapytaniem o cenę:) usłyszałem 160zł za 16"... (oczywiście za sztukę) przez jakiś czas przestałem o tym myśleć ale strasznie mnie ciągnie aby pomalować fele w kolor...

Jak wy malujecie felgi?? wszyscy proszkowo czy do zwykłego lakiernika i pistolet? jeśli pistoletem to jak to się ma z trwałością i czy jest duża różnica w cenie??

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 29 lis 2012, 06:52

Zależy od tego jaką felgę się maluje. Jeśli jest płaska bez rantu to malowanie pistoletem może się okazać słabym pomysłem, bo od kamieni, krawężników itd poodpryskuje farba. Po proszkowym malowaniu, lakier może przeżyć nawet lekką obcierkę od krawężnika. Jeśli malujemy rotor felgi z rantem, można pistoletem, bo powierzchnia jest względnie chroniona.

Oczywiście malowanie pistoletem jest tańsze.

szop44
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szop44 » 29 lis 2012, 11:50

no to mam lipne felgi bo bez rantu... a jakiś taki orientacyjny koszt malowania pistoletem?? może opłaci się zaryzykować, niby po krawężnikach nie jeżdżę :P

Awatar użytkownika
123krzysiek123
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: 123krzysiek123 » 29 lis 2012, 21:12

ja malowałem ranty w swoich felgach podkładem w sprayu i na to 2 razy spray i trzyma się ponad 2 sezony może nie wygląda to extra ale nawet się sprawdza

Awatar użytkownika
klife
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: klife » 02 gru 2012, 09:29

U mnie po znajomosci wypiaskowalem stalowki za 80 i pomalowalem w morski metalik proszkowo za 100 komplet 15.

Swoje ori matowalem papierem i malowalem sprayem na czarny mat i koszta wyszly ciut mniejsze ale trwalosc napewno tez a roboty z matowaniem od cholery.

U mnie maluja alu 16 z proszkowaniem w cenie 270 komplet ;)

Awatar użytkownika
aswalt
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: aswalt » 12 sty 2013, 15:06

co wy opowiadacie za głupoty , on nie będzie jeździc audi w kopalni ze zagrażają mu kamienie a od jazdy po krawiężnikach to felgi sie krzywią a nie rysują, ja tam osobiście nie jedna felge juz malowałem pistoletem ( akryl, metalic) i poki co jest git jezdze ponad rok i powiem szczeze ze nie patrze na kamienie czy gałęzie w lesie tylko jade i nie ma na nich śladu, tyle ze tak jak ja to robiłem to jest duzo roboty ale efekt był, ja usuwałem ori farbe za pomocoą' scansolu' potem matowanie, podkład akrylowy, matowanie i kolor, miejsca do polerki zaklejone potem bezbarwny a resza spolerowana na lustro

tak to wyglądało

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/904 ... 758ca.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6a ... 55fae.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b9f ... 52efe.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8f9 ... da249.html

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 13 sty 2013, 16:22

:arrow: :shock: to zes wymodził :P - o malowaniu felg i nie tylko jest sporo w dziale tuning wizualny

Zablokowany

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl