Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z 93r] Głośno i mułowato

Awatar użytkownika
Łukasz1990
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Łukasz1990 » 29 lis 2012, 20:39

Do sprawdzenia czujnika najlepszy jest miernik uniwersalny. Ustawiasz go na funkcję badania ciągłości obwodu, a następnie dotykasz kabelkami miernika do styków czujnika. Jeżeli czujnik jest sprawny to miernik powinien piszczeć, a jeżeli jest niesprawny to miernik nie powinien piszczeć. Jak wyjmiesz czujnik to sprawdź również czy się nie zacina. O ile się nie mylę to pierwszy od dołu jest od stopu, a drugi daje informację na sterownik silnika.

SzczypekRacek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzczypekRacek » 29 lis 2012, 20:51

Łukasz1990 pisze:Do sprawdzenia czujnika najlepszy jest miernik uniwersalny. Ustawiasz go na funkcję badania ciągłości obwodu, a następnie dotykasz kabelkami miernika do styków czujnika. Jeżeli czujnik jest sprawny to miernik powinien piszczeć, a jeżeli jest niesprawny to miernik nie powinien piszczeć. Jak wyjmiesz czujnik to sprawdź również czy się nie zacina. O ile się nie mylę to pierwszy od dołu jest od stopu, a drugi daje informację na sterownik silnika.
W tym dolnym czujiku w wtyczce milem 6 cm kabelek wlozony i nie wiem wlsnie po co...?

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 29 lis 2012, 21:26

Łukasz1990 pisze:Do sprawdzenia czujnika najlepszy jest miernik uniwersalny. Ustawiasz go na funkcję badania ciągłości obwodu, a następnie dotykasz kabelkami miernika do styków czujnika. Jeżeli czujnik jest sprawny to miernik powinien piszczeć, a jeżeli jest niesprawny to miernik nie powinien piszczeć. Jak wyjmiesz czujnik to sprawdź również czy się nie zacina. O ile się nie mylę to pierwszy od dołu jest od stopu, a drugi daje informację na sterownik silnika.
Odwrotnie 8-) ,pierwszy od dołu jest do kompa ,a nad nim jest od stopu ;-)
SzczypekRacek pisze:W tym dolnym czujiku w wtyczce milem 6 cm kabelek wlozony i nie wiem wlsnie po co...?
Zapewne jakiś artysta rzeżbiarz :mrgreen: próbował coś wyrzeżbić ...tylko pewnie wiedzy zbrakło,co gdzie i do czego i kabelek został na pamiątke po experymentach ;-)

SzczypekRacek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzczypekRacek » 29 lis 2012, 21:59

MUNIOR pisze:
Odwrotnie 8-) ,pierwszy od dołu jest do kompa ,a nad nim jest od stopu ;-)
SzczypekRacek pisze:W tym dolnym czujiku w wtyczce milem 6 cm kabelek wlozony i nie wiem wlsnie po co...?
Zapewne jakiś artysta rzeżbiarz :mrgreen: próbował coś wyrzeżbić ...tylko pewnie wiedzy zbrakło,co gdzie i do czego i kabelek został na pamiątke po experymentach ;-)
czyli ten kabelek mi tam w niczym nie pomoze? Myslalem ze tam byl jakos wyrzezbiony zeby tan stop dzialal.

Awatar użytkownika
k3llys
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: k3llys » 29 lis 2012, 22:09

to sprawdź czy jest na nim napięcie to będziesz wiedział czy się przyda.. i dla mojego upewnienia, nie działa tylko i wyłącznie stop? reszta śmiga?

SzczypekRacek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzczypekRacek » 01 gru 2012, 13:49

k3llys pisze:to sprawdź czy jest na nim napięcie to będziesz wiedział czy się przyda.. i dla mojego upewnienia, nie działa tylko i wyłącznie stop? reszta śmiga?
no tylko stop nie dziala...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl