Krzysiek 84 pisze:Luzujesz 2 śruby poprzez otwór w kole pasowym pompy ( na zgaszonym silniku wrzucasz 5 bieg i popchnąć trzeba auto do przodu lub tylu i ustawić te najwieksze oczka wzgledem śrub) z tylu pompy nastepną śrube kluczem 13 i ostatnią kolo nastawnika.
Tą ostatnią luzujesz po uruchomieniu silnika i potem luzujesz sobie i regulujesz zakres patrząc w lapka.
[ Dodano: 2012-12-02, 11:30 ]
znalazłem opis jeszcze
http://www.turbo-diesel.pl/zrob_to_sam/25/
Jak regulować to mniej więcej wiem, ale dzięki
Ale to że na pracującym można to już nie wiedziałem

Więc ogromne dzięki!
I jeszcze mam problem z vagiem, bo gdy w końcu się połączę to pokazuje mi po chwili error, że za dużo błędów czy coś takiego i się rozłącza. Z kolei deltascan1z kąt wtrysku pokazuje mi przez 1-2sek i później wartość spada do 0 (04, blok 000 i 2 okienko)
Aha i jeszcze jedno, jeździłem przez weekend dwoma b4 1.9 tdi z końca 93r, obydwa zadbane, ale mój audik od jednego przyspiesza dużo lepiej, a na 5 biegu elastyczność jest przynajmniej 2 razy lepsza, od drugiego audika mój też idzie lepiej, ale już nie ma takiej dużej różnicy jak w przypadku pierwszego diesla. Więc chyba mogę być zadowolony
[ Dodano: 2012-12-04, 23:11 ]
Kąt wtrysku ustawiony na 54. Wcześniej był kosmos, pompa przesunięta o kilka mm w strone silnika i dopiero pokazało 8 jednostek :shock: Zobaczymy rano jak zapali