[80 Avant B4]Ile litrów ma zbiornik ?
-
- Forum Audi 80
ja tam ostatnio kaze sobie lac pod korek z odpowietrzeniem na Shell`u wiec sie nie bawie juz dzyndzelkiem hehe
Tak srednio po odpowietrzeniu wchodzi mi ok 72-75L ale zawsze do konca nie wyjezdzam wiec w baku zostaje pewnie jakies 6L na zapasie
Raz przejechalem na zbiorniku 1117 km i jak na drugi dzien wyjezdzalem z garazu juz nie zakrecil. 5L ropki z baniaczka pomoglo Ale przed przejechaniem tego dystansu nie lalem pod korek wiec mysle ze 1200-1300 km na zbiorniku mozna zrobic
Tak srednio po odpowietrzeniu wchodzi mi ok 72-75L ale zawsze do konca nie wyjezdzam wiec w baku zostaje pewnie jakies 6L na zapasie
Raz przejechalem na zbiorniku 1117 km i jak na drugi dzien wyjezdzalem z garazu juz nie zakrecil. 5L ropki z baniaczka pomoglo Ale przed przejechaniem tego dystansu nie lalem pod korek wiec mysle ze 1200-1300 km na zbiorniku mozna zrobic
-
- Forum Audi 80
książkową rezerwa to ok 8 litrów (wiadomo każdy może sobie inaczej ustawić ja mam ≈12 litrów <ok> )
Wiec tak według wskaźnika ustawionego fabrycznie powinno to wyglądać tak:
-->0
-->8,75l (rezerwa)
-->17,5l (¼ zbiornika)
-->35l (pół zbiornika)
-->52,5l (¾ zbiornika)
-->70l (pełen zbiornik) + to co wlejemy po odpowietrzeniu ±15 litrów
osobiście zmieściło mi się 85 litrów ale dosłownie po sam korek i trzeba zaznaczyć ze niema to żadnego ekonomicznego zastosowania jeżeli jeździmy mało i na krótkie dystanse - co skutkuje zwiększonym spalaniem. <osohozi>
Wiec tak według wskaźnika ustawionego fabrycznie powinno to wyglądać tak:
-->0
-->8,75l (rezerwa)
-->17,5l (¼ zbiornika)
-->35l (pół zbiornika)
-->52,5l (¾ zbiornika)
-->70l (pełen zbiornik) + to co wlejemy po odpowietrzeniu ±15 litrów
osobiście zmieściło mi się 85 litrów ale dosłownie po sam korek i trzeba zaznaczyć ze niema to żadnego ekonomicznego zastosowania jeżeli jeździmy mało i na krótkie dystanse - co skutkuje zwiększonym spalaniem. <osohozi>
Bardzo ciekawy temat;P Czy może mi ktoś wytłumaczyć co się u mnie dzieje?:D Zbiornik podobno ma 65 litrów.Zaznaczam ze to quattro.Niedawno tankowałem do pełna od kreski rezerwy.Wlazlo 57 litrów.Zrobiłem 120 km i wskazówka ledwie się ruszyła.Do połowy baku ładnie,pięknie.A od połowy to tak zaczyna łykać, że szok.Co może być grane?Przestawione coś, czy jak?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz