[b3 1.6 pp] brak mocy duże spalanie
[b3 1.6 pp] brak mocy duże spalanie
Witam wszystkich. Mam problem z moją perełką b3 1.6 pp i już nie wiem co za bardzo robić. Ponieważ auto straciło na mocy i dużo pali. Na lpg 100 km/h a na Pb 120km/h to maks co mogę wyciągnąć a nie wspomnę o czasie ile to trwa, a spalanie to 13l/100 a było 7l 8l/100. Wymieniłem świece, przewody, kopułkę, palec, i cały aparat zapłonowy bo była nieszczelna gruszka, sonda lambda jest sprawdzona potencjometr nastawnika też. dodatkowym objawem jest po gwałtownym dodaniu gazu na Pb przy ruszaniu auto zalewa się a podczas jechania i dodania gazu jest dziwny dźwięk jakby buczenie. Dodam jeszcze że zapłon był ustawiany. Więc zwracam się z ogromną prośbą o pomoc o jakiś punkt zaczepienia.
a jak chodzi na wolnych obrotach?
[ Dodano: 2012-12-04, 23:37 ]
moja propozycja jest taka,śrubokręt krzyżakowy w rękę i idź do auta i zdejmij pokrywę filtra powietrza i odpal auto,na foto masz zaznaczone sprawdź czy podczas pracy silnika w koło tej pokrywy metalowej nie wydostaje się paliwo na wolnych obrotach i jak przygazujesz
[ Dodano: 2012-12-04, 23:37 ]
moja propozycja jest taka,śrubokręt krzyżakowy w rękę i idź do auta i zdejmij pokrywę filtra powietrza i odpal auto,na foto masz zaznaczone sprawdź czy podczas pracy silnika w koło tej pokrywy metalowej nie wydostaje się paliwo na wolnych obrotach i jak przygazujesz
Dzięki wielkie za szybka odpowiedz , ale widzę ze za mało danych podałem . moja perełka jest jeszcze na gaźniku 2EE i na 70kM a z tego co widzę to jest pokazany wtrysk
Ostatnio zmieniony 04 gru 2012, 23:54 przez fryd.frys, łącznie zmieniany 1 raz.
a przepraszam,gaźnik
jak pracuje na wolnych obrotach i czy próbowałeś ruszać filtrem powietrza na różne strony? może podstawa metalowa gumowa pękła
następna opcja to pływak
najlepiej to weź zdejmij pokrywę filtra i zrób fotkę tego gaźnika bo mi coś nie pasuje !
jak pracuje na wolnych obrotach i czy próbowałeś ruszać filtrem powietrza na różne strony? może podstawa metalowa gumowa pękła
następna opcja to pływak
najlepiej to weź zdejmij pokrywę filtra i zrób fotkę tego gaźnika bo mi coś nie pasuje !
Ostatnio zmieniony 05 gru 2012, 00:03 przez LUPO, łącznie zmieniany 1 raz.
tu masz temat w związku z twoim gaźnikiem poczytaj http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic119509.html
czy pasuje to do twoich problemów i odpisz
czy pasuje to do twoich problemów i odpisz
niestety te objawy ni pasują. u mnie praca silnika jest stała, nie skacze mi góra i duł. jadąc na 4 biegu czy to na lpg czyPb nie da rady wyciągnąc wiecej niż 4500 obr. i to z wielkimi bulami. a do 100 rozpędzam sie na Pb 23s a na lpg to szkoda mówić. takie obiawy są u mnie i do tego to spalanie. silnik oleju mi nie bierze wycieków brak i rozkladam ręce jaka pierdułka doprowadza do takiego czegos