[asv] po wymianie pompy nie odpala....
[asv] po wymianie pompy nie odpala....
witam opisze wszystko od początku...
A więc samochód to ibiza asv ... od jakiegoś czasu nie chciał odpalać z rana lub jak postał musział kręcić ..... teraz ja zaczeły się mrozy to wogóle nie odpalił więc wymieniłem pompe wtryskową ... i tu zaczeły sie problemy ... po ustawieniu wszystkiego... samochód odpala na tyk lecz strasznie słychać wtryski i nie ma mocy itp... mało tego kat wtrysku cały czas pokazuje albo 255 a po dodatniu gazu raz na jakiś czas ... 038 , oczywiścicie kręciłem pompą lecz wartośi sie nie zmieniają .... do tego samochód chyba kopci na biało nie wiem czy to para czy co bo jest zimno .... . teraz wogóle nie chce odpalic i podczas kręcenia leci tylko biały dym z rury...
dodam tylko ze przekaźnik ok , kontrolka od swiec sie zapala... i obrotomież też chodzi czyli przekaźnik jak i czujnik położenia wału można wykluczyć....
nie wiem już jak to ustwić.... proszę o pomoc
..
pozdrawiam
A więc samochód to ibiza asv ... od jakiegoś czasu nie chciał odpalać z rana lub jak postał musział kręcić ..... teraz ja zaczeły się mrozy to wogóle nie odpalił więc wymieniłem pompe wtryskową ... i tu zaczeły sie problemy ... po ustawieniu wszystkiego... samochód odpala na tyk lecz strasznie słychać wtryski i nie ma mocy itp... mało tego kat wtrysku cały czas pokazuje albo 255 a po dodatniu gazu raz na jakiś czas ... 038 , oczywiścicie kręciłem pompą lecz wartośi sie nie zmieniają .... do tego samochód chyba kopci na biało nie wiem czy to para czy co bo jest zimno .... . teraz wogóle nie chce odpalic i podczas kręcenia leci tylko biały dym z rury...
dodam tylko ze przekaźnik ok , kontrolka od swiec sie zapala... i obrotomież też chodzi czyli przekaźnik jak i czujnik położenia wału można wykluczyć....
nie wiem już jak to ustwić.... proszę o pomoc
..
pozdrawiam
u mnie po przegazowaniu kąt czasem sie zmieni na 038 ... ale wątpie żeby było to wtyczką bo wczoraj z desperacji zmieniłem nastawnik z wtyczką i czujnikiem n108 i dalej to samo... , moze jset za wczesny zapłon ??? i poprostu nie zczytuje.... dodam ze jak już odpali to npo wciśnienciu gazu strasznie mułowato dodaje gaz i to tylko do 3 tys...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
A pompę rozbierałeś i sprawdzałęś przed zamontowaniem :?: Czy kupiłeś i kota w worku założyłeś :?: Bo po tym co opisujesz to wnioskuję że w pompie zastały się elementy odpowiedzialne za przestawianie kąta wtrysku 8-) Jest jeszcze jedna opcja <ok> żle spiąłeś koło pompy wtryskowej z paskiem rozrzadu ,o jeden ząbekmatig pisze: ibiza asv ... od jakiegoś czasu nie chciał odpalać z rana lub jak postał musział kręcić ..... teraz ja zaczeły się mrozy to wogóle nie odpalił więc wymieniłem pompe wtryskową ... i tu zaczeły sie problemy ... po ustawieniu wszystkiego... samochód odpala na tyk lecz strasznie słychać wtryski i nie ma mocy itp.
-
- Forum Audi 80
No to skoro jesteś pewien że rozrząd i pompa dobrze spięta ,to winna tej sytuacji może byc tylko sama pompa Znasz jej historię :?: sprawdziłęś czy wszystko w niej jest jak trzeba :?: Pompy jak długo leżą bez paliwa to różne cuda się z nimi dzieją ...i zalanie ropą nie wystarczy żeby wszysko ruszyłomatig pisze:dobra zablokowałem pompe , ustawiłem na wale i na wałku złożyłem i samochód odpala.. ale kopci na biało i strasznie słychać wtryski i nie ma mocy.. do teggo kąt wtrysku nadal zostaje na 255 i sie nie zmienia podczas zmieniania .
-
- Forum Audi 80
Zaworek odpowiedzialny za cisnienie wewnetrzne pompy znajdziesz po drugiej stronie zasilania w paliwo ,odkręcisz go płaskim kluczem nr.10 ...i nie potrzeba było do tego wyciągać pompy ,bo jak nigdy w niej nie grzebałeś i nie wiesz gdzie co jest :roll: to możesz tylko napytać sobie biedy 8-)matig pisze:jak bście mi jeszcze pokazali na foto co wykecić itp... to by było fajnie bo za bardzo nie rozkręcałem pompy na części pierwsze...