[b4] Zderzak tylny - opcje a'la competition ?
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
poliftowego kupujesz za 150pln w igla stanie, dostepnosc jest normlana, sam sprawdz oferty na forum i allegro, jak ktos czegos szuka to to znajduje, pozatym laik samochodu nie tuninguje, a jezeli chcecie zeby stare babcie zauwazyly roznice w tym ze zderzak nie jest seryjny to polecam kupno poteznych laminatow
- dr.ziolo
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
Koledzy pozwolą, że podzielę się pomysłem, co prawda nie swoim bo już takowy był na tym forum, ale godnym uwagi ze względu na ceny:
1 - zakup zderzaka tylnego od coupe
2 - dopasowanie (z uwagi na pewne różnice tzn lokalizacja otworu na wydech oraz krótsze boki w coupe) przez kilka nacięć i kilka spawów
3 - malowanie
4 - montaż
(taka alternatywa co do zakupu zderzaka tylnego competition)
U mnie projekt w realizacji (z uwagi na makabryczny wręcz brak czasu spowodowany pracą) pełznie - to właściwe chyba słowo - naprzód, propos cen to u mnie w okolicy wygląda to następująco:
1 - zakup zderzaka - 150 PLN z wysyłką (od pewnej sympatycznej Pani z forum - pozdro)
2 - cała niezbędna ślusarka - poniżej 100 PLN
3 - lakiernik 200 PLN
4 - założę sobie sam
Zderzak tył - jakieś 450 PLN w sumie.
edit:
Projekt ruszył, spawanie już niemal na ukończeniu, koncepcja delikatnie uległa zmianie ale o tym poźniej
1 - zakup zderzaka tylnego od coupe
2 - dopasowanie (z uwagi na pewne różnice tzn lokalizacja otworu na wydech oraz krótsze boki w coupe) przez kilka nacięć i kilka spawów
3 - malowanie
4 - montaż
(taka alternatywa co do zakupu zderzaka tylnego competition)
U mnie projekt w realizacji (z uwagi na makabryczny wręcz brak czasu spowodowany pracą) pełznie - to właściwe chyba słowo - naprzód, propos cen to u mnie w okolicy wygląda to następująco:
1 - zakup zderzaka - 150 PLN z wysyłką (od pewnej sympatycznej Pani z forum - pozdro)
2 - cała niezbędna ślusarka - poniżej 100 PLN
3 - lakiernik 200 PLN
4 - założę sobie sam
Zderzak tył - jakieś 450 PLN w sumie.
edit:
Projekt ruszył, spawanie już niemal na ukończeniu, koncepcja delikatnie uległa zmianie ale o tym poźniej
Ostatnio zmieniony 01 lut 2013, 22:17 przez dr.ziolo, łącznie zmieniany 2 razy.