[Audi Avant 2.2T Q]rodzinne kombi, MTM
dajcie mi taki gruby kawal amelinum a sam dorobie Ci taka pokrywe sagem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 09 gru 2012, 12:17 przez Maszu, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To w AAN-ie dwa tłoki są zupełnie inne? :roll:
<ok>
Kamil, jakiś certyfikat dostałeś <lupa> Adam, jak zwykle świeci przykładem. :mrgreen:
Takich dwóch, jak was trzech, to niema ani jednego. <ok>
<ok>
Kamil, jakiś certyfikat dostałeś <lupa> Adam, jak zwykle świeci przykładem. :mrgreen:
Takich dwóch, jak was trzech, to niema ani jednego. <ok>
Ostatnio zmieniony 09 gru 2012, 10:34 przez IC69, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Maszu, za dużo byś zarabiał...
IC69, to jest taki "special version" vel polaken zulen <ok>
A certyfikat otrzymałem z Adamem od Keczego za dobrze wykonaną pracę hehe
Niki20, powiem Ci szczerze że nie myślałem o tym wcale, ale w żadnym wypadku nie sugeruje się informacjami z forum bo tutaj prawie nic się nie da, po za tym wiemy jak bardzo popaprane są auta w Polsce i jest wiele różnych i różniejszych i to że jednemu coś nie pasuje, nie znaczy że drugiemu też nie podejdzie
Po prostu przełożę wszystko, co będzie trzeba, jak nie to dopasuje zwrotnice z S2, albo flansze z S4/S2, mam sporo części więc na pewno coś się dobierze, nie ma rzeczy nie możliwych, ale jak mówiłem to nie temat na teraz
IC69, to jest taki "special version" vel polaken zulen <ok>
A certyfikat otrzymałem z Adamem od Keczego za dobrze wykonaną pracę hehe
Niki20, powiem Ci szczerze że nie myślałem o tym wcale, ale w żadnym wypadku nie sugeruje się informacjami z forum bo tutaj prawie nic się nie da, po za tym wiemy jak bardzo popaprane są auta w Polsce i jest wiele różnych i różniejszych i to że jednemu coś nie pasuje, nie znaczy że drugiemu też nie podejdzie
Po prostu przełożę wszystko, co będzie trzeba, jak nie to dopasuje zwrotnice z S2, albo flansze z S4/S2, mam sporo części więc na pewno coś się dobierze, nie ma rzeczy nie możliwych, ale jak mówiłem to nie temat na teraz
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
IC69, adaś się zaszył Irku, stąd go słabo widać <ok>
Słonik, filmik widziałem i jest mistrzem, trzeba kiedyś dojść do takiego czegoś.. <fiu fiu>
p.s zajmij się tą pokrywą
p.s 2 bawił się może ktoś w tym temacie i podzieli się opinią i wiedzą ?
http://www.audituning.com/SearchPerform ... nguageID=1
mocno zastanawiam się nad taką suchą miską olejową do siebie, ew. tańsza opcja czyli modyfikacja serii..
Słonik, filmik widziałem i jest mistrzem, trzeba kiedyś dojść do takiego czegoś.. <fiu fiu>
p.s zajmij się tą pokrywą
p.s 2 bawił się może ktoś w tym temacie i podzieli się opinią i wiedzą ?
http://www.audituning.com/SearchPerform ... nguageID=1
mocno zastanawiam się nad taką suchą miską olejową do siebie, ew. tańsza opcja czyli modyfikacja serii..
- karolas123
- Forum Audi 80
sagem, Tak naprawde odpowiedz sobie na pytanie czy sucha miska jest Ci potrzebna do lansu czy, niezbedna do prawidłowego działania silnika. Z tego co wiem to Twoje auto nadal jesy głównie dupowozem a nie stricto torowym furakiem, wspawaj sobie przegrody w miske i bedziesz mieć głowę spokojną, bo sporo benzyny bedzie za suchą miske, albo inne grubaśne fanty.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
karolas123, masz rację, cena też jest strasznie zaporowa a ja i tak tego nie wykorzystam.. ale już nie chodzi o samą jazdę po torze, boje się o chociażby o strzały z miejsca, przecież nie będę sobie przed każdym ruszeniem przypominał, "rusz powoli, bo olej spłynie sobie na koniec miski".
Muszę dowiedzieć się czy bardzo inwazyjne jest przerobienie ori miski, no i pewnie zdecyduję się na ten zabieg..
natryski na denka tłoków sprawdzamy, i zaworek za "bańka" również.
Muszę dowiedzieć się czy bardzo inwazyjne jest przerobienie ori miski, no i pewnie zdecyduję się na ten zabieg..
natryski na denka tłoków sprawdzamy, i zaworek za "bańka" również.
- karolas123
- Forum Audi 80
sagem, Olej przy starcie na prostej nie odpłynie od smoko, bo taka jest budowa miski, nie odpłynie nawet na tyle by spowodować szkody w krótkich/ szybkich winklach. Problem jest tylko na duzych łukach przy duzych predkośćiach. Tobie spokojnie wystarcza wspawane przegrody,( wiem ze chyba sa nawet na ebayu gotowe kity)+ ew. 0,5l oleju nad stan.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Cześć,
Wczoraj od 13 do 23 złożyliśmy silnik ze Słonikiem i Keczym, wszystko poszło po naszej myśli i jako takich zonków po drodze nie było. Silnik i wał po mierzeniu okazał, wszystko tak jak być powinno, cylindry wyhonowane. Nie będę opisywał dokładniej co i jak, bo i tak to nie ma żadnego sensu, jestem mega szczęśliwy i bardzo zmęczony, Panowie (i Pani ), odwaliliśmy kawał dobrej roboty.
Parę szybkich strzałów z dnia akcji.
,, , , , , , , , , ,
P.S. Teraz śmiało mogę sobie kilometry w liczniku wpisać 000000.
Pozdrawiam
Wczoraj od 13 do 23 złożyliśmy silnik ze Słonikiem i Keczym, wszystko poszło po naszej myśli i jako takich zonków po drodze nie było. Silnik i wał po mierzeniu okazał, wszystko tak jak być powinno, cylindry wyhonowane. Nie będę opisywał dokładniej co i jak, bo i tak to nie ma żadnego sensu, jestem mega szczęśliwy i bardzo zmęczony, Panowie (i Pani ), odwaliliśmy kawał dobrej roboty.
Parę szybkich strzałów z dnia akcji.
,, , , , , , , , , ,
P.S. Teraz śmiało mogę sobie kilometry w liczniku wpisać 000000.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 03 paź 2013, 20:45 przez sagem, łącznie zmieniany 3 razy.
- karolas123
- Forum Audi 80