[b4 AAH coupe] aautomat
- Ptaku KST
- Forum Audi 80
[b4 AAH coupe] aautomat
automat i jego obsługa jak najlepiej użytkować
jak sie zachowywać np na światłach czy stac na N czy normalnienie na D i hamulcu prosze o rady co do użytkowania
jak sie zachowywać np na światłach czy stac na N czy normalnienie na D i hamulcu prosze o rady co do użytkowania
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
Ogólnie automatem jeździ się na D 123 są to tak jakby biegi terenowe np pod górkę z przyczepka czy z górki aby nie spalić hamulców, w czasie jazdy z D możesz zmienić wajchę na 3 2 bądź 1 Broń borze na R bądź P bo to uszkodzi skrzynie. Ja mam audi w aut. i podczas wyprzedzania często redukuje biegi wajcha nie pedałem gazu. Najważniejsze to dobry olej w przekładni i jego dobry stan Jeśli skrzyni będzie dobrze traktowana to posłuży długo No i nie myśl sobie ze automat z tamtych lat to wyścigówka on służy do wygodnego poruszania sie z pkt A do pkt B
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
Wymiana jak każda inna spuszczasz stary olej i wlewasz nowy.Odkręcać rurkę od bagnetu spuszczasz olej później misa na dół zmieniasz filtr składasz w odwrotnej kolejności zalewasz oleje kontrolując jego stan na pracującym silniki o temp 80 bodajże. A olej to możesz wlać taki np http://moto.allegro.pl/olej-przekladnio ... 88744.html