[Audi 80 B3] 1.6 TD JR by mrc - end of story str 13
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Musiałbyś obrócić stronę zimną turbosprężarki tak aby szło dopasować ori obudowę filtra powietrza. Da się to zrobić <ok>
A co do wycieku to nadal nie sprecyzowałeś się którędy Ci cieknie
Czy to wyciek na ośce gazu, czy wycieka na łączeniu "czapki" pompy z resztą korpusu ?
Sprecyzuj się to będzie łatwiej postawić diagnozę <ok>
A co do wycieku to nadal nie sprecyzowałeś się którędy Ci cieknie
Czy to wyciek na ośce gazu, czy wycieka na łączeniu "czapki" pompy z resztą korpusu ?
Sprecyzuj się to będzie łatwiej postawić diagnozę <ok>
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Mówisz ? Ja mam w swoim Audi już 3cią pompę i w żadnej mi nie ciekło ośką gazu :roll:trepek pisze:Bardzo częsta przypadłość z tą ośką gazu.
Pierwsza pompa, kupiona wraz z samochodem miała okropne luzy na ułożyskowaniu, pewno gdybym na niej znów zaczął jeździć to po krótkim czasie byłyby problemy z paskiem rozrządu, bo by próbował spadać ale na ośce gazu szczelność trzymała i w innych miejscach też z niej nie ciekło. Druga pompa to była pompa po regeneracji u Boscha i z tą miałem cuda o których Ci opowiadałem (problemy z obrotami, nagłe braki mocy, problem z odpalaniem na ciepło) i też na ośce gazu była szczelna. Trzecia pompa to kupiona od Ciebie 10mm pompa z Cromy i również na ośce gazu jest szczelna <ok>
Pozdrawiam
pawelrybak15, no sam się tego nie chce podjąć. Muszę zapytać kumpla od którego mam audi czy ma jeszcze pompę z poprzedniego silnika. Jak by miał to by może jego ojciec sprawdził w robocie szczelność. Jak nie to wyjmę tą pompę i dam jego ojcu żeby ją przejrzał (swoją drogą przy remoncie silnika już ją przepatrywał). Ale i tak potrzebuje kogoś kto ustawi to wszystko później.
k3llys, ciężko jest niektóre niedociągnięcia z przeszłości poprawić jak np źle spasowaną lewą lampę ze zderzakiem (był lekki crasch) itd. Co mogę to poprawiam w niej.
O samochód trzeba dbać jak o kobietę albo i lepiej. Bo jeżeli kobieta człowieka zdenerwuje to pierwsze idzie do samochodu i musi się czuć w nim dobrze <ok>
A przy obecnych zarobkach długo jeszcze bd jeździł nią (bo chce następnie b5 avanta )
k3llys, ciężko jest niektóre niedociągnięcia z przeszłości poprawić jak np źle spasowaną lewą lampę ze zderzakiem (był lekki crasch) itd. Co mogę to poprawiam w niej.
O samochód trzeba dbać jak o kobietę albo i lepiej. Bo jeżeli kobieta człowieka zdenerwuje to pierwsze idzie do samochodu i musi się czuć w nim dobrze <ok>
A przy obecnych zarobkach długo jeszcze bd jeździł nią (bo chce następnie b5 avanta )
Wczoraj wymienione świece. Jedna nie grzała. Efekt rano pali od strzala, chodzi równo na wszystkie cylindry, nie pozostawia chmury niebieskiego dymu
Zobaczę jak mnie kasa puści bo może w przerwie świątecznej gdy będę miał wolne to założe centralny zamek z pilotem
Do tego włoże głośniki 6x9 w tylne drzwi które zostały mi jeszcze po cinquecento.
Pytanie mam. Czym polecacie wygłuszyć plastiki we wnętrzu? Tzn chodzi o denerwujące piski i zgrzyty.
muszę kiedyś zapodać foto z pod maski kilku kostek które są luzem i może pomożecie mi dowiedzieć się od czego one są
Chcę sprzedać swoje obecne alu i szukam jakiś 15". Zastanawiam się czy szukać czegoś z rantem czy może włożyć ori z b4
Zobaczę jak mnie kasa puści bo może w przerwie świątecznej gdy będę miał wolne to założe centralny zamek z pilotem
Do tego włoże głośniki 6x9 w tylne drzwi które zostały mi jeszcze po cinquecento.
Pytanie mam. Czym polecacie wygłuszyć plastiki we wnętrzu? Tzn chodzi o denerwujące piski i zgrzyty.
muszę kiedyś zapodać foto z pod maski kilku kostek które są luzem i może pomożecie mi dowiedzieć się od czego one są
Chcę sprzedać swoje obecne alu i szukam jakiś 15". Zastanawiam się czy szukać czegoś z rantem czy może włożyć ori z b4
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
myślałem bardziej nad uniwersalnym elektrycznym. Chociaż coś kumpel mi wspominał że ma orginalne pneumatyczne siłowniki ale to centralkę by trzeba kupić.
pawelrybak15, powiedz mi bo coś wspominałeś żebym obrócił zimną część turbiny w celu spasowania orginalnego dolotu. Mógłbyś mi powiedzieć jak się za to zabrać, może być PW
pawelrybak15, powiedz mi bo coś wspominałeś żebym obrócił zimną część turbiny w celu spasowania orginalnego dolotu. Mógłbyś mi powiedzieć jak się za to zabrać, może być PW
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: