Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABT+LPG] Bordowe wozidełko by Gh0st666 ;)

Prezentacja w/w od 1991 do 1996.
Awatar użytkownika
Gh0st666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABT+LPG] Bordowe wozidełko by Gh0st666 ;)

Post autor: Gh0st666 » 09 gru 2012, 23:58

Witam wszystkich ;)

Jestem użytkownikiem forum od niedawna jak też i szczęśliwym posiadaczem B4-ki od 10 listopada 2012. Nie miałem okazji jej zaprezentowania do tej pory, postanowiłem więc zebrać parę fotek i przedstawić Wam moje 0000 <3

:arrow: W skrócie:
- składak :-/
- rok produkcji 1996
- Audi 80 B4 typ 8C
- motorownia 2.0 90KM
- przebieg w dzień zakupu 278 500km

:arrow: Wyposażenie standardowe:

- 5-cio biegowa manualna skrzynia
- wspomaganie kierownicy
- System bezpieczeństwa Procon-Ten
- dzielona tylna kanapa
- ABS
- immobiliser ( zdemontowany )
- centralny zamek z kluczyka
- manualny szyberdach
- elektryczna regulacja reflektorów
- manualne lusterka
- manualne szyby
- welurowa tapicerka

:arrow: Wyposażenie dodatkowe:

- Podtlenek LPG xD

:arrow: Mody:

- włączniki oświetlenia drzwiowe (wymiana )
- olej silnikowy półsyntetyk 10W40 ( wymieniany na taki sam co 10tys. km )
- sterowanie centralnym zamkiem z pilota
- wszystkie filtry co roku przed sezonem wiosennym (benzyny, gazu, powietrza, kabinowy)
- wymiana linki otwierania drzwi kierowcy
- zegary z obrotomierzem
- usunięcie zbędnych emblematów na klapie
- oświetlenie pokręteł nawiewu + schowka
- zmiana oświetlenia podsufitki
- oświetlenie LED w bagażniku
- nowe głośniczki podszybie 10cm + tylna półka ori 16cm
- wymiana żaróweczek w liczniku na diody LED ( czerwone )
- przednie kierunki dymione DEPO
- przyciemnienie reflektorów przednich
- ramka grilla + znaczek w czarny mat

W planach:

- gumowe dywaniki
- podłokietnik
- oświetlenie gniazda zapalniczki
- dołożenie czujnika temperatury zewnętrznej + wyświetlacz
- wywalenie "talerza" i zastąpienie go stożkiem
- kierownica sportowa lub od nowszej B4
- chromowane rygle drzwi
- polerka całego auta
- dodatkowe oświetlenie nóg LED
- Ori Alu 10 RAMIENNE 15"

:arrow: Co zostało zrobione:

- zmiana oleju z 15W40 na 10W40 półsyntetyk
- demontaż immo z powodu drażniącego sposobu odpalania auta :evil:
- zmiana mieszka i gałki zmiany biegów
- CB Radio ( TTI TCB 880 + antena Midland ML-145 )

:arrow: Listopad 2012 (dzień zakupu)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:arrow: Grudzień 2012:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:arrow: Styczeń 2013

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:arrow: Marzec 2013:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:arrow: Maj 2013:

- Korzystając z wolnej niedzieli, postanowiłem podłubać troszkę przy mojej Niuni ;) W pierwszej kolejności było podłączenie sygnalizacji kierunkami zamykania i otwierania auta z pilota. Następnie postanowiłem dojść do przyczyny dlaczego nie mam podświetlenia pokręteł nawiewu oraz schowka. Pogrzebałem trochę w bezpiecznikach na podszybiu ( przeglądnąłem wszystkie po kolei ) i po sprawdzeniu próbówką ku mojemu zdziwieniu okazało się, że prąd był. Prawdopodobnie poluzował się bezpiecznik za to odpowiadający. Grunt, że działa xD

- Przyszła pora na wymianę elementów przedniego zawieszenia prócz tulejek wahaczy, bo te o dziwo były w dobrym stanie ;) Po tym zabiegu spotkała mnie nie miła niespodzianka na stacji diagnostycznej, ponieważ diagnosta stwierdził, że nie ustawi mi zbieżności z powodu wybitych tulei tylnej belki ;/ Więc na drugi dzień od razu wziąłem się za wymianę ;) Teraz w końcu cicho jest na nierównościach no i "dupa nie ucieka" ;D

Jak wielu klubowiczów zapewne, nie posiadam filtra kabinowego na podszybiu. Więc trzeba było coś z tym zrobić ;D Mam nadzieję, że nikt mnie nie zlinczuje za moje rozwiązanie ale wymyśliłem coś takiego:

Obrazek

Do kratki na wlocie przymocowałem filtr z włókniny, stosowany w pochłaniaczach kuchennych ;) Jest to nie widoczne normalnie, więc według mnie tymczasowo rozwiązanie dobre ;)

Para fotek z nowymi kołpaczkami ;) Jeden z poprzednich zgubiłem gdzieś w trasie i trzeba było resztę zdjąć ;/

Obrazek Obrazek

:arrow: Lipiec 2013:

Dołączam aktualne foty Audi xD

Oczywiście vlepa klubowa znalazła swe miejsce ;D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:arrow: Październik 2013:

- Jako, że za miesiąc kończy się przegląd trzeba było wymienić przednią lewą lampę, ponieważ nie działa tam regulacja wysokości świecenia i mogliby doczepić się na przeglądzie. Tylko nie podoba mi się różnica pomiędzy lewą a prawą lampą :evil:
Będzie trzeba wymienić także ją aby się nie różniły wzajemnie.

Obrazek

- Fotka z postępu prac zmiany wyglądu frontu autka ;D

Obrazek

- No i nareszcie to, na co tak długo czekałem i polowałem...Obrotek ;D
W końcu zawitał na pokładzie ;D

Obrazek

:arrow: Grudzień 2013:

- Długo mnie tu nie było więc warto dopisać co się zmieniło ;)

Auto dostało nowe sworznie wahacza, gumową osłonę przekładni kierowniczej, nowe elastyczne przewody hamulcowe, filtr powietrza, korek zbiorniczka wyrównawczego. W niedługim czasie czeka mnie kolejna wymiana oleju ( 10W40 ) wraz z filtrem. Następnie wymiana amorów razem z poduszkami.

- W tym roku Św. Mikołaj był bardzo łaskawy i zostawił pod choinką nowe grające pudełeczko ;D

Obrazek

- Z powodu braku ogrzewania zabrałem się za regenerację klapki ciepło/zimno oraz pierwszej zamykającej przepływ powietrza.

Obrazek Obrazek Obrazek

:arrow: Styczeń 2014:

- Osiągnięty przebieg 300 tyś. km ;)

Obrazek

:arrow: Marzec 2014:

Jako, że nastała wiosna ;) Nadszedł czas aby zacząć coś rezać ;) Tak, więc na początek wpadły dymione kierunki DEPO. Następnie pod młotek poszła ramka grilla wraz ze znaczkiem. Pryśnięte zostało w czarny mat. Plany początkowe zakładały połysk ale ostatecznie zostało w macie ;) Również zostały podmienione standardowe żaróweczki w zegarach na czerwone LEDy ;) Efekt nie jest powalający, bo światło nie rozchodzi się równomiernie po tarczach ale to w późniejszym czasie bd poprawione ;) Na postoju przy odpalonym silniku, śmierdziało trochę gazem w środku jak i po podniesieniu maski, postanowiłem się tym zająć, korzystając z pięknego dnia ;) Przyczyną w/w problemu okazał się nie dokręcony metalowy łącznik węża LPG z mikserem. Cały zespół wtrysku został rozebrany i wyczyszczony. Na chwilę obecną to wszystko ale to dopiero początek ;) Aktualnie urodziła mi się córeczka więc chwilowo rezanie musi zejść na bok ;) Poniżej kilka fotek z efektami rezania ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

W wolnej chwili została również wyczyszczona odma ( wszystkie elementy metalowe i gumowe ), ponieważ była zapchana taką białą mazią i w środku znalazłem takie zawiniątko z drutu. Wie ktoś co to jest? Aktualnie zostało to usunięte z auta.

Obrazek

:arrow: Maj 2014:

Długo nie edytowałem tematu, więc czas najwyższy pochwalić się zmianami jakie nastąpiły w aucie ;) Na pierwszy ogień poszła regeneracja podsufitki z powodu opadnięcia materiału z tyłu :evil: Narazie została ona wymontowana ze środka wyczyszczona ze starej gąbki i przygotowana do nałożenia nowej, lecz z braku funduszu chwilowo prace są wstrzymane ;/

W ostatnich dniach podjąłem się samodzielnego przyciemnienia lamp przednich z czego jestem teraz bardzo dumny ;D Według mnie wyszło świetnie ;D Idąc za ciosem w czarno pójdą również halogeny p/mgielne ale to kiedy indziej ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:arrow: Czerwiec 2014:

Czas na mały update ;) Doszły nowe stickery na autko ( w planie jest jeszcze kilka jak znajde jakieś fajne <ok> ), Na pokładzie zawitało długo wyczekiwane Radio CB. Antena już była od dawna, lecz trzeba było naprawić, bo nie chciała dać się zestroić za żadne skarby...;/ Ale sytuacja już została opanowana ;) No i w końcu regeneracja podsufitki zmierza ku końcowi ;D Jak prace zostaną ukończone na pewno zdjęcie będzie dodane ;)

@Update

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

:arrow: Wrzesień 2014:

Czas na kolejne zmiany i prace przy moim maleństwie ;) Doszły dwie kolejne vlepki. I przede wszystkim ta najważniejsza..."Audi80.pl" ;D Tu z podziękowaniami dla klubowicza "Doc" ;) . no i pudełeczko grające niskimi tonami ;D Czyli w skrócie Bum, bum, bum... ;D Wiem, że zaraz ktoś powie że szału nie ma, bo słaby sprzęt i wgl ale mi taki w zupełności wystarczy. A teraz czas na fotki ;)

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:arrow: 22.11.2014:

Przytrafiła się podwójnie nieprzyjemna niespodzianka w drodze do mojej ukochanej ;/ Najpierw przez remont drogi musiałem jechać objazdem, później dwa razy moja Niunia dostała kamieniem w szybę no i pękła w dolnym rogu ;/ Jakby tego było mało to dosłownie 2km od domu dziewczyny poszła nagrzewnica... No i podróż dokończyłem na holu...;/ Obecnie węże podpięte na krótko i jazda bez ogrzewania z braku czasu na wymianę nagrzewnicy ;/

:arrow: Wrzesień 2015:

Dawno temat nie był aktualizowany, ponieważ długo nic się nie zmieniało z powodu braku funduszy no i coraz chłodniej na dworze ;/ Jedyna zmiana poza standardowymi wymianami filtrów itp to zmiana kołpaków ;)

Obrazek
ObrazekObrazek

Oglądajcie i komentujcie ;) Sugestie rezania mile widziane ;)
Ostatnio zmieniony 24 sty 2016, 14:45 przez Gh0st666, łącznie zmieniany 32 razy.

Awatar użytkownika
Pavell
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Pavell » 10 gru 2012, 13:47

Będę pierwszy :-P no wszystko ładnie pięknie, auto fajne i ładnie się prezentuje tylko zdejmij to "coś" z foteli, kierownicy i pedałów i będzie <ok> a na tylnym zderzaku to co jakieś naklejki czy ja źle widze :?: :-P

Awatar użytkownika
dragodee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dragodee » 10 gru 2012, 20:57

Fajna B4-ka, kolorek też:) No mi też nie pasuje pokrowiec na kiere ale za to reka się nie ślizga;) Na pierwszy rzut w modach, wymień mieszek drążka zmiany biegów bo ten psuje wygląd środeczka :-| Motor zagazowany?

Powodzenia w planach i bezawaryjności ;-)

Awatar użytkownika
Gh0st666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gh0st666 » 12 gru 2012, 06:39

Moi drodzy parafianie ;D Pokrowca na kiere już nie ma od samego początku bo też mnie to raziło ^_^ Naklejek z tyłu też ;) Na siedzenia chce zakupić z czasem komplecik jakiś ładny ;) A żeby fotel się nie niszczył tak to narazie zostaje ten co jest. Mieszek i gałeczka też jest do wymiany ale czekam na przypływ gotóweczki ;P Motorek zagazowany ;) Wczoraj trasa 450km, średnie spalanie wyszło 9,5 /100km ;) Motor suchutki bez wycieków ;) Obecnie muszę wymienić olejek w silniku na 10W40 półsyntetyka oraz linkę od klamki wew. drzwi kierowcy :evil: bo wychodzenie z auta przyprawia o sporo nerwów :mrgreen:

Awatar użytkownika
tomekk666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekk666 » 12 gru 2012, 22:42

Widze nareszcie znalazło się warte uwagi B4. Przyznam szczerze, że takiego klienta jeszcze nie miałem :roll:

Ogólnie audi wygląda w miare sympatycznie. Przydało by się dodać lepszej jakości fotki, bo na tych mało widac.
Tą całą tube zamień na skrzynie, bo tuba nie ma prawa grać poprawnie.

Zenek220
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Zenek220 » 12 gru 2012, 22:47

No audi malyna ;) Dbaj a będzie służyć ;)

Awatar użytkownika
Gh0st666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gh0st666 » 13 gru 2012, 18:01

Tą całą tube zamień na skrzynie, bo tuba nie ma prawa grać poprawnie.
Tak myślałem ale tubke mam już zmontowaną tylko czekam na piecyk ;P Sam robiłem tube ;) Zobaczymy jak to bd grało ;P Jak lipnie to pomyślimy nad skrzynką jak wspomniałeś ;)
No audi malyna ;) Dbaj a będzie służyć ;)
Taki mam zamiar właśnie ;) To jest moje oczko w głowie ;) Jak już ktoś wspomniał na forum, że o auto dba czasem lepiej jak o dziewczynę <ok>

A więcej fotek wrzucę jak pogoda dopisze, bo narazie to jest paskudnie :-/

Awatar użytkownika
garry99
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: garry99 » 13 gru 2012, 18:08

Wyglada ciekawie,tylko tak jak koledzy wyżej doradzają wywal ten pokrowiec z kierownicy,kup nowy mieszek takie pierdoły a dają na prawde dużo. :-)

Awatar użytkownika
Gh0st666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gh0st666 » 13 gru 2012, 18:34

garry99 pisze:Wyglada ciekawie,tylko tak jak koledzy wyżej doradzają wywal ten pokrowiec z kierownicy,kup nowy mieszek takie pierdoły a dają na prawde dużo. :-)
Kilka postów wyżej napisałem że tego pokrowca na kierownicy już nie ma od samego dnia zakupu ;D Bo też mi to przeszkadzało ;p

Macie może jakieś podpowiedzi co warto zrezać w Audiczce? ;P

Awatar użytkownika
SebastianCOOO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SebastianCOOO » 08 lip 2013, 21:04

Michał działasz coś przy Audi?
Kiedy spota robimy:?: <ok>

Awatar użytkownika
Gh0st666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gh0st666 » 09 lip 2013, 10:59

Owszem ;D Działam ale narazie drobiazgi wizualne, bo waluty brak na większe mody ;P

W najbliższym czasie jest do wymiany smarowidło razem z filtrem oraz płyn chłodniczy bo (zabijcie mnie ;D ) ale zmuszony byłem dolać wody ;/ Następne w kolejce do wymiany bd elastyczne przewody hamulcowe + płyn oraz tylne klocki wraz z tarczami, bo nie są juz w najlepszej kondycji ;/
Ostatnio zmieniony 19 sty 2014, 17:50 przez Gh0st666, łącznie zmieniany 1 raz.

bartusgo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bartusgo » 14 lip 2013, 13:52

śliczna b4 :D fajne te kołopaki które zakupiłeś :D a ten filtr wyczesany :D

Awatar użytkownika
Gh0st666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gh0st666 » 14 lip 2013, 21:16

Dzięki ;D A kołpaki dostałem od ojca z Audi A6 2.5 TDi co miał kiedyś. A że tez 15stki miał to mi dał. Miałem kiedyś ładniejsze ale zgubiłem jeden i musiałem zdjąć wszystkie bo brzydko wyglądał ;/ A filtr to musiałem coś wymyślić bo mi liście do środka leciały ;P

Awatar użytkownika
SebastianCOOO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SebastianCOOO » 14 lip 2013, 22:25

No Michał przyznam że teraz elegancko się prezentuje. Trzeba będzie na spocie obadać jak swoją maszynkę zrobię, bo ostatnio jechałem do Iławy i mi nawaliło :/ Po drodze było to do Artura podprowadziłem ok 5 km :D Rozebraliśmy i okazało się że nowy przerywacz pękł. Teraz do komarka jakieś części kupić to masakra wszystko jednorazowe. Ale postaram się to ogarnąć i myślę że na najbliższym spocie zawitam. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B4.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl