Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Problem z odpalaniem

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Pavson69
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Problem z odpalaniem

Post autor: Pavson69 » 16 gru 2012, 11:32

Witam, posiadam Audi 80 b3 z '88 oczywiscie z instalacja LPG. 2 dni temu nagle autko przestalo odpalac. Sprawdzilem zaplon "nie przestawil sie", rozrzad tez nie przeskoczyl, parownik nie zamarzniety (co sie czasem zdazalo). Rzomawialem z jednym fachowcem i podpowiedzial mi ze to moze byc cos z komputerkiem. Niestety za bardzo nie wiem jak go resetowac. Dzisiaj z rana zauwazylem jednak ze parownik jest troche przymarzniety. Polalem go ciepla woda i autko odpalilo na chwile po paru minutach jednak zgaslo. Dodam ze niestety mam niesprawna pomke benzyny i moge odpalac tylko z gazu. Prosze o jakekolwiek wskazowki, moze cos pomoze

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 16 gru 2012, 11:57

Na początek zapoznaj sie z tym
_uwaga
a co twojego problemu najpierw do prowadz żeby auto zapalało na benzynie czyli tą pompę paliwa i nic dziwnego ze reduktor ci zamarza przy takich temperaturach

robercik1974
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: robercik1974 » 16 gru 2012, 14:31

sprawdz czy plyn masz w ukladzie tak jak sie nalezy tzn poziom,twoj komouterek to mozna zresetowac odlaczyć na 10 minut akumulator,ja bym stawial na parownik,rozbierz go i zobacz co tam sie dzieje

Awatar użytkownika
lobos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lobos » 22 gru 2012, 20:41

Jak odpalasz autko non stop na lpg to nic dziwnego że zaczyna instalacja wysiadać, lpg jest do jazdy a nie do rozruchu zimnego silnika a jeśli chodzi o rozbieranie parownika na własną rękę lub ogólnie grzebiąc przy instalacji lpg nie mając o nim pojęcia to odradzam już kilka osób puściło z dymem swoje bryczki robiąc serwis na własną rękę, jeśli parownik jest zapchany to za 20-40 zł przeczyszczą ci go w odpowiednim serwisie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl