Problem z odpalaniem
Problem z odpalaniem
Witam, posiadam Audi 80 b3 z '88 oczywiscie z instalacja LPG. 2 dni temu nagle autko przestalo odpalac. Sprawdzilem zaplon "nie przestawil sie", rozrzad tez nie przeskoczyl, parownik nie zamarzniety (co sie czasem zdazalo). Rzomawialem z jednym fachowcem i podpowiedzial mi ze to moze byc cos z komputerkiem. Niestety za bardzo nie wiem jak go resetowac. Dzisiaj z rana zauwazylem jednak ze parownik jest troche przymarzniety. Polalem go ciepla woda i autko odpalilo na chwile po paru minutach jednak zgaslo. Dodam ze niestety mam niesprawna pomke benzyny i moge odpalac tylko z gazu. Prosze o jakekolwiek wskazowki, moze cos pomoze
-
- Forum Audi 80
Jak odpalasz autko non stop na lpg to nic dziwnego że zaczyna instalacja wysiadać, lpg jest do jazdy a nie do rozruchu zimnego silnika a jeśli chodzi o rozbieranie parownika na własną rękę lub ogólnie grzebiąc przy instalacji lpg nie mając o nim pojęcia to odradzam już kilka osób puściło z dymem swoje bryczki robiąc serwis na własną rękę, jeśli parownik jest zapchany to za 20-40 zł przeczyszczą ci go w odpowiednim serwisie.