znaczy suię o kim mówisz? bo ja walczę na miarę swoich możliwości nie siegam po coś co jest za moim zasięgiem. <rotfl> <rotfl> <lol> <lol>chmiel25 pisze:A kogo to boli to jeszczę mu jajka nie obrosły
B4Q A TDI. Wszystko na sprzedaż :)
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Toć napisałem "chyba"chmiel25 pisze:Chyba cię bUg opuścił.pawelrybak15 pisze:Pierwszy diesel chyba chodził na pył węglowy
Niestety z racji braków finansowych muszę mieć auto do wszystkiego i do niczego.arwam pisze:co tu dużo mówić...
Tomek jest po słusznej stronie mocy, po ciemnej stronie mocy
Czyli badziew.
Ropa jest do traktora a gaz do zapalniczek.
MOc robi się z turbo benzyny i tylko to nadaję się do męskiego upalania.
A kogo to boli to jeszczę mu jajka nie obrosły :mrgreen:
Gdzieś o tym czytałem, samo mi się to nie wymyśliło.
Tak swoją drogą, to pył węglowy jest wybuchowy, więc mogłoby to działać :mrgreen:
Skoro na plaku odpala to na pyle węglowym też mógłby chodzić, ale nie będę na swoim testował
Słonik pisze:Tomek to ty :?:chmiel25 pisze: Ropa jest do traktora a gaz do zapalniczek.
A kogo to boli to jeszczę mu jajka nie obrosły :mrgreen:
<pijaczek>
Tak to ja a coś źle napisałem??
To że klecimi i zachwycamy sie TDI to tylko z braku kasy nic więcej.
Sam wiesz że Avant to kompromis w miare szybko , w miare tanio i i do wszystkiego.
A jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. :-|
nie tylko w benzynie o podobnej pojemności dość ciężko wykrzesqać podobny moment obrotowy co w dieslu, i do jazdy codziennej to raczej diesel jest przyjemniejszy, przedewszystkim bardziej elastyczny, takie jest moje zdanie,chmiel25 pisze:To że klecimi i zachwycamy sie TDI to tylko z braku kasy nic więcej.
ale jeśli tylko cyfry się mają liczyć i ma być brutalna moc to się zgaczam, tylko i wyłącznei benzyna, najlepiej jakieś 7.5l pojemności i widlasty układ ośmiu cylindrów, takie sobie big block chevy w zupełności wystarcza, za wielką wodą robią z nich nawet 2500KM wtedy dopiero musi być fajnym moment obrotowy, tylko że przyjemnośc z jazdy psuje konieczność co chwila zjazdu do CPN w celu uzupełnienia przed chwilą zalanego zbiornika i już osuszonego do dna.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
arwam, polecam przejechać się takim durnym 1.8T po programie. Bo jeździ się jak dieslem jak się ma odpowiednio długą skrzynię. Tylko przyspiesza w trochę większym zakresie obrotów
Taki jeden leon 640/740nm nie jednego zdziwił z tych ogromnych widlastych
Ale fakt, jeśli chodzi o spalanie to raczej ropki nic nie pobije. Ile Ci ten dłubany AVF chmielu żre przy pałowaniu?
Taki jeden leon 640/740nm nie jednego zdziwił z tych ogromnych widlastych
Ale fakt, jeśli chodzi o spalanie to raczej ropki nic nie pobije. Ile Ci ten dłubany AVF chmielu żre przy pałowaniu?
UUUU to jest temat rzeka.Mabrothrax pisze:Ile Ci ten dłubany AVF chmielu żre przy pałowaniu?
Miasto na codzień 10l
Trasa okolice 7/8 l Jeśli autostrada to ciut poniżej 7l. Ale ja nie jade 90km/h i nigdy tak nie jechałem Średnio 140/200km
Upalanie okolice 12/15 l
Tam gdzie TDI się kończy tam turbo benzyna zaczyna jechać.
Polecam pojeździć mocnym turbo wtedy można się zaskoczyć :mrgreen:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Z moją dupą na pokładzie ( 110 kg ) i śmieciami które wożę to myślę, że porównywalnie ważą nasze auta :mrgreen: A na serio to nie wiem, mój w dowodzie ma 1360kg. AEB jest trochę cięższy na pewno plus ja to będzie myślę 1500.
A przy autostradowym pałowaniu wydaje mi się, że mimo wszystko mój spali sporo więcej Bo wynik który podałem to przy prędkościach nie przekraczających 110. Okazjonalnie przy tirach do 160 na chwile rozpędy itd.
A przy autostradowym pałowaniu wydaje mi się, że mimo wszystko mój spali sporo więcej Bo wynik który podałem to przy prędkościach nie przekraczających 110. Okazjonalnie przy tirach do 160 na chwile rozpędy itd.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tekst z wczorajszej rozmowy ;P.. Taka jest prawda i do hardcorowego upalania tylko turbo benzyna sie nadaje <ok> Zwazcie fury na wadze i bedzie wiadomo, moja wazy 1290kg z avf'em i ~20l paliwa. Co do spalania to mi i wczoraj przy wycieczce do chmiela i z powrotem [ponad 800km] wyszlo ~5l :mrgreen:chmiel25 pisze:Ropa jest do traktora a gaz do zapalniczek.