[B4]Oznaczenia na tylnej klapie
[B4]Oznaczenia na tylnej klapie
Witam, posiadam B4 ABT 2.0 z 92 roku. Jakie powinna miec oznaczenia na klapie? Bo u mnie jest tylko logo audi oraz napis "80", a nie które mają 2.0 lub 2.0 E, moja to która??? 2.0 czy 2.0 E ?
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Kamuś, nie o to chodzi. Chodzi po prostu, że oznaczenia w Audi 80 zaczynały się od 2.0E, a 2.0 fabrycznie nie występowało, a jak takie widzieliście, to znaczy że ktoś sobie dokleił. A samo E, jak wiadomo nie tylko w audi oznacza to co napisałeś.
Albo sam sobie dokleił 2.0.k3llys pisze:sagem, czyli jeśli ktoś ma na klapie samo 2.0 to znaczy że stracił E? bo chyba gdzieś widziałem z 2 takie egzemplarze
Jesteś pewien? To jak w takim razie oznaczano ABT? Nie było wtedy znaczka z oznaczeniem silnika? W sumie znaczka 1.6 też w życiu nie spotkałem, a przecież tam był wtrysk Digifant.sagem pisze:Kamuś, nie o to chodzi. Chodzi po prostu, że oznaczenia w Audi 80 zaczynały się od 2.0E, a 2.0 fabrycznie nie występowało, a jak takie widzieliście, to znaczy że ktoś sobie dokleił. A samo E, jak wiadomo nie tylko w audi oznacza to co napisałeś.Albo sam sobie dokleił 2.0.k3llys pisze:sagem, czyli jeśli ktoś ma na klapie samo 2.0 to znaczy że stracił E? bo chyba gdzieś widziałem z 2 takie egzemplarze
Ostatnio zmieniony 24 gru 2012, 22:52 przez Kamuś, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tak, jestem. Nie było żadnego znaku silnikowego.Kamuś pisze:Jesteś pewien? To jak w takim razie oznaczano ABT?sagem pisze:Kamuś, nie o to chodzi. Chodzi po prostu, że oznaczenia w Audi 80 zaczynały się od 2.0E, a 2.0 fabrycznie nie występowało, a jak takie widzieliście, to znaczy że ktoś sobie dokleił. A samo E, jak wiadomo nie tylko w audi oznacza to co napisałeś.Albo sam sobie dokleił 2.0.k3llys pisze:sagem, czyli jeśli ktoś ma na klapie samo 2.0 to znaczy że stracił E? bo chyba gdzieś widziałem z 2 takie egzemplarze
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tutaj nie jestem pewien, i nie będę zmyślał, ale moja teoria brzmi tak, że fabrycznie zawsze było 2.6E, natomiast Ci co nie mieli, po prostu doklejali sobie 2.6. Widywałem też czasami takie na allegro, z inna czcionką.Kamuś pisze:Czyli to tylko czyjaś twórczość. Tak samo, jak nie było oznaczeń 1.6. A zauważyliście, że przy V-kach czasem jest samo 2.6, a czasem 2.6E? To też ktoś sobie doklejał, czy od czegoś to zależało, np roku produkcji?
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tak, jednak za takie zabawy była dopłata, i to z tego co wiem całkiem spora.Kamuś pisze:To jeszcze z nieco innej beczki, w ramach zaspokojenia mojej ciekawości. Czy można było sobie zażyczyć przy zakupie wersję bez oznaczeń na tylnej klapie, tzn same kółeczka na środku klapy? Że to powszechna modyfikacja to wiem, ale chodzi mi o to, czy z fabryki tak mogły wychodzić.
Prawdopodobnie można było.Kamuś pisze:Czy można było sobie zażyczyć przy zakupie wersję bez oznaczeń na tylnej klapie, tzn same kółeczka na środku klapy?
a jak jest w 1,8 w B3 :
1,8E to wielopunkt i jest litera E
1,8S to też wielopunkt albo jednopunkt, więc dlaczego wszystkie wielopunkty to nie były E tylko ta słabsza wersja była S podobnie jak jednopunkt ? Bo słyszałem że S to niby była wersja wyposażenia taka pozostałosć po CL itp z B2.