[ABC] Coś nie tak z układem chłodzenia
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Siema, dzisiaj odpowietrzałem z 2h autko, gorące powietrze było, temp 90C, obieg pełny itp
Postał trochę z 2h, pojechałem się przejechać i znów jak na złość, jak auto stoi dłuższy czas zapalone to zaczyna coraz mniej cieple powietrze lecieć. Gdy zaczynam jazda to zaczyna lecieć gorące powietrze, staje na na światłach i znów spada temperatura ogrzewania i tak w kółko, przyjechałem do domu, znów odpowietrzyłem. Jutro zobaczę czy to winna ze jest dalej zapowietrzone czy o co chodzi, wiecie? Czy to normalne?
Postał trochę z 2h, pojechałem się przejechać i znów jak na złość, jak auto stoi dłuższy czas zapalone to zaczyna coraz mniej cieple powietrze lecieć. Gdy zaczynam jazda to zaczyna lecieć gorące powietrze, staje na na światłach i znów spada temperatura ogrzewania i tak w kółko, przyjechałem do domu, znów odpowietrzyłem. Jutro zobaczę czy to winna ze jest dalej zapowietrzone czy o co chodzi, wiecie? Czy to normalne?
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Kurcze ale myślę że to termostat powoli coś się pieprzy.U mnie na razie jest ok.Ale jak jest mróz to wskaźnik trzyma małą kreskę poniżej 90, ciepłe powietrze jest i na światłach oraz w korku temperatura wzrasta do 90.Ale kaprysy to i my wszyscy mamy . Jeśli ktoś wlewał środki zapobiegawcze(uszczelniacze) też może się też tak dziać po jakimś czasie.Ale to tylko moje zdanie
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Rurki ktore ida od nagrzewnicy do silnika popękały...to one sa sprawcami tego zachowania....
Auto przez to sie zapowietrza a do srodka leje mi sie plyn chłodniczy, wczoraj wyjechałem z deska i wyjąłem nagrzewnice, jutro pon, kupie nowa i zobaczymy czy będzie git <ok>
I coś odkryłem ciekawego, nie uwierzycie, oryginalny filtr kabinowy :O
Auto przez to sie zapowietrza a do srodka leje mi sie plyn chłodniczy, wczoraj wyjechałem z deska i wyjąłem nagrzewnice, jutro pon, kupie nowa i zobaczymy czy będzie git <ok>
I coś odkryłem ciekawego, nie uwierzycie, oryginalny filtr kabinowy :O
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
- PiotrLublin
- Forum Audi 80