[80 B3 NE]1,8S KEIHIN I + LPG głośny silnik
- davidpolska
- Forum Audi 80
[80 B3 NE]1,8S KEIHIN I + LPG głośny silnik
Witam wszystkich pomocników, nie wiem gdzie szukać pomocy jak nie u was. Mam taki problem, że jak odpalam silnik jak jest zimny - oczywiście na benzynie to na dyg. Silnik chodzi cichutko tak na 1000obr/min, później wyłączam ssanie jak osiągnie temp. pracy tak z 60 stopni i obroty spadaj mi na 900 i silniczka wogóle nie słychać tak jakby chodził powietrzem. Ale jak tak dłużej jeżdżę osiągnie temp. 90 stopni to słychać nawet w kabinie takie gruchotanie ( rzegotanie ) w silniku, jak otworze maskę to dźwięk sie wydobywa z góry silnika , gdzieś przy korku oleju(nieważne ale w górnej części silnika ). Powiem tyle, że byłem u mechanika i powiedział mi że to mogą być szklanki, że nie muszą jak są uszkodzone stukać tylko mogą rzegotać. Szklanki wymieniałem jakieś 5 tys temu i przed wymianą było ładnie nic nie rzegotało. Szklanki mam Mline czy coś tam, czy to mogą być rzeczywiście szklanki bo słyszałem, że są tzw. miękkie szklanki,. Pomóżcie!
Ostatnio zmieniony 01 lis 2007, 22:30 przez davidpolska, łącznie zmieniany 3 razy.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Mogą to być popychacze jak założone jakieś słabe czy nieprawidłowe . Może być przytkany kanał olejowy i popychacze nie dostawają odpowiedniego ciśnienia albo poprostu niskie ciśnienie w układzie olejowym silnika. Proszę popraw tego posta bo go odczytać nie idzie a jak władza to przeczyta to zaś będzie zryp. Pozdrawiam.
- davidpolska
- Forum Audi 80