AUDI80 B4 1.9TD SPRZEDANE, można zamknąć temat
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A myślisz że "zespawanie" tego lutownicą będzie stanowić pewne połączenie i będzie chłodnica sztywno siedzieć w swoich mocowaniach ? Wszelkie druciarstwo zemści się tutaj okrutnie więc jedyna opcja to dać to do ogarnięcia fachowcowi od spawania plastików, może uda się odratować chłodnicę...elektronic pisze:Oczywiście że tak. Przecież chłodnica jest wywalona na wierzch i wszyscy ją widzą. Nie można dopuścić do tego żeby to źle wygladało skoto to będzie na wystawie... :mrgreen:pawelrybak15 pisze:No jasnę, nie ma to jak odwalić partacką prowizorkę :evil:
Jak to będzie wyglądać ?
Jeśli już naprawa to może jakiś plastikarz fachowiec by to ogarnął żeby to jakoś wyglądało :roll:
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
No to się robie tak żeby się trzymało a nie odpadywało pod naciskiem paznokcia. Tak gadacie jak byście się bali cokolwiek przy aucie naprawić... Zeby olej sprawdzić to też dajecie mechanikowi??arwam pisze:elektronic, ale prawda taka jest że jak chłodnica nie będzie "sztywno" siedzieć w mocowaniach szybko zacznie lać...
elektronic, chodzi o to że niektóre oszczędości mszczą się okrótnie.elektronic pisze:Tak gadacie jak byście się bali cokolwiek przy aucie naprawić...
szczególnie jeśli dotycza układu chłodzenia, to tak jak być na zimę zalewał roztworem 50/50 wody i płynu chłodniczego, zamiast użyć do tego albo czystego płynu albo koncentratu.
Panowie spokojnie bo zaraz zrobi się tutaj 8 stron OT, o tym jak zamontować "druciarsko" chłodnicę. Właścicielka wyraźnie napisała:
Nie rozumiem po co się dalej spinać ?alicjaaa pisze:no trzeba bedzie zrobić, prędzej czy póżniej lepsze mocowania, narazie prowizorka bo nie wiadomo czy jest cała, może teraz nic nie ciec, a przejade 20km i wyjdzie wszystko, kilka dni testowych i się da komuś kto ogarnia temat niech zaczepi jakoś porzadnie, żeby nie skakała na dziurach
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Ja tu nie widze zwązku pomiędzy naprawą mocowań a zalewaniem chłodnicy. Może zaraz ktoś wyskoczy że zamiast oleju sinikowego lać jadalny? Bo przecież to olej i to olej, a różnica w cenie spora.arwam pisze:elektronic, chodzi o to że niektóre oszczędości mszczą się okrótnie.elektronic pisze:Tak gadacie jak byście się bali cokolwiek przy aucie naprawić...
szczególnie jeśli dotycza układu chłodzenia, to tak jak być na zimę zalewał roztworem 50/50 wody i płynu chłodniczego, zamiast użyć do tego albo czystego płynu albo koncentratu.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no i własnie tu jest problem, było inaczej, mam 2 przyciski, jednym włączałam same halogeny drugim dodawałam tył, inaczej nie dało się ich włączyć, chyba, że ten jeden przycisk był sobie od tak do niczego, ale patrzyliśmy nie było widać tylnego światła przeciwmgłowego, jeszcze w nocy to przetestuje na dworze, ale na bank włączałam halogeny nie tym przyciskiem co teraz :mrgreen: , mniejsza z nimi ważne , że działaja
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Prawidłowo jest tak, że są 2 przyciski i jednym (świeci się w nim zielona strzałka po włączeniu) można włączyć przód i tylko przód, z kolei drugi (w nim świeci pomarańczowa strzałka po włączeniu) uruchamia tył i przód jednocześnie (jeśli wcześniej przód nie był uruchomiony) lub dołącza tył (gdy przód jest już odpalony). Nie da się włączyć samego tyłu bez przodu.