zgadza sie... sam mu pomagalem wybrac kolor :lol: :lol: :lol: :lol:manfred19 pisze:a blok malował farbą wysokotemperaturową z tego co pamiętam
[Audi Avant 2.2T Q]rodzinne kombi, MTM
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
- karolas123
- Forum Audi 80
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Dominik, dzięki, na pewno będę korzystał.
Co do silnika i głowicy, to głowica jest po generalnym remoncie, tak więc jest też wyczyszczona.
Silnik malowałem specjalna farba do malowania silników, ale powiem Ci, że jak już wszystko przygotujesz, a u mnie to było 5 litrów benzyny, 5 rozpuszczalniku i 2 butelki preparatów do mycia silnika ( ktoś go strasznie zaniedbał ), szczoteczka do zębów, szczotki druciane, młotek i przecinak i jazda, po 2 dniach czyszczenia go pomalowałem.
Najlepiej jest jechać do dobrej lakierni i niech Ci na miejscu Panowie doradzą, dobiorą lakier i nabija go w puszkę, przy okazji jakiś dobry podkład i będzie siedzieć lata.
Pamiętaj tylko, żeby idealnie odtłuścić.
Co do silnika i głowicy, to głowica jest po generalnym remoncie, tak więc jest też wyczyszczona.
Silnik malowałem specjalna farba do malowania silników, ale powiem Ci, że jak już wszystko przygotujesz, a u mnie to było 5 litrów benzyny, 5 rozpuszczalniku i 2 butelki preparatów do mycia silnika ( ktoś go strasznie zaniedbał ), szczoteczka do zębów, szczotki druciane, młotek i przecinak i jazda, po 2 dniach czyszczenia go pomalowałem.
Najlepiej jest jechać do dobrej lakierni i niech Ci na miejscu Panowie doradzą, dobiorą lakier i nabija go w puszkę, przy okazji jakiś dobry podkład i będzie siedzieć lata.
Pamiętaj tylko, żeby idealnie odtłuścić.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No ba, przez piątek podłączyłem elektrykę, złożyłem przód, całe wnętrze, dopasowałem i pospawałem wydech, dolot, złożyłem do końca silnik.bzibzi pisze:mruczy maszyna już czy nie :?:
![;-)](https://audi80.pl/images/smilies/oczko.gif)
W piątek i trochę w sobotę dalej skręcałem silnik, w sobotę zacząłem zabawę z przodem, 3 różne belki, 3 różne chłodnicę, udało się wszystko spasować. Chłodnica z przodu z R4, intercooler pod nią, chłodniczka oleju z boku. Jest jeszcze trochę luzu, ok 1.5 cm i wszystko ładnie się mieści i zamyka.
Belka zrobiona z trzech innych, łapa mocująca do odboju przedniego, ominięte koło pasowe, wczoraj walka do 1 w nocy, ale jose spisał się na medal i ładnie wszystko pospawał.
![<piwo>](https://audi80.pl/images/smilies/piwo.gif)
Ostatnio zmieniony 04 paź 2013, 20:21 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Mam na garażu i S2 i CFL, wiem jak moje auto na nim wygląda - jak pudełko zapałękeSPe pisze:Załóż i zobacz jak będzie Avant wyglądał. Od razu zmienisz zdanie jak go zobaczysz na aucie.sagem pisze:W CFL, a jak nie wejdzie to mam S2, choć już mi się ten kanciak odwidział
![:-D](https://audi80.pl/images/smilies/lol.gif)
A "odboje" sobie dorezam do CFL'a.
I tak nie wiem, czy nie będę musiał kombinować z jakimś laminatem, bo przód będzie mega wypchany, każdy centymetr zajęty
![;-)](https://audi80.pl/images/smilies/oczko.gif)
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Do CFLa chyba bardziej podejdą w takim układzie spryski ze zderzaka tradycyjnego (z czarnymi listwami) bo on bardziej spada w dół a S2 jest z poziomą "półką".sagem pisze:A "odboje" sobie dorezam do CFL'a.
Marudzisz. Wg mnie było by kozak. Mi te CFLe jakoś się nie widzą.sagem pisze:Mam na garażu i S2 i CFL, wiem jak moje auto na nim wygląda - jak pudełko zapałęk
Tymbardziej że esowy motor będzie siedział więc fur będzie ciut jak nie eska.