Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ANKIETA]Nowy podział Nasze Audi wybór opcji.

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80

Która wersja przypadła Ci do gustu?

Czas głosowania minął 23 gru 2012, 14:20

1
259
30%
2
427
50%
3
63
7%
4
104
12%

Liczba głosów: 853

i28
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: i28 » 07 sty 2013, 14:02

Nie rozumiem po co ta zbędna dyskusja po ankiecie co ma być, a czego nie... Jasno i klarownie padła odpowiedź jaki ma być kształt tego podforum, zatem należy je tak poukładać...

Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 07 sty 2013, 14:06

pawelrybak15 pisze:A róbcie co chcecie, ale powiem wam tak:np. ja też poświęcam się swojej pasji jaką jest 80tka którą posiadam tyle że niestety nie mam tyle kasy co niektórzy i co?
eSPe dobrze to określił - nie każdy ma fundusze, oraz warunki żeby zrobić wszystko to co chciałby zrobić ale może być przy tym wielkim pasjonatem.
Nie zgodzę się z Tobą.
Pieniądze to nie wszystko, tylko właśnie zapał, chęci i silna wola. Każdy tylko gada, jaki z niego wielki pasjonat, a w praktyce jest calkiem inaczej, czego dowodem chociaż by są obecności na zlotach.

Espe, Ty nie robie, nie chce Ci sie zejsc po pracy z 6 piętra i pod blokiem porobić coś? Ja sobie zmeczony po robocie lubie polezec pod autem przy mroziku wiesz.

Dla mnie zaawansowane są obojętne, ale uważam, że sa tutaj auta które się wyróżniają i czy komuś sie to podoba czy nie to powinny być wyróżnione. A gadanie o kółkach wzajemnej adoracji są conajmniej dziecinne, pawel, pokazał byś się kiedys na jakimś zlocie..

Co do pomocy i jakiegoś tam regulaminu, chętnie jak mówiłem pomogę, ale tylko wieczorami bo pracuje do 19.

Powiem jeszcze, że wg. mnie żaden ścisły regulamin nie powinien obowiązywać, tylko normalnie, jak ludzie, nie jak dzieci, powinniśmy wybrać fajne auta ( tak, wiem że dla kogoś fajne auto to seryjne B3 za 4 tysiące, ale tutaj niestety tak nie jest i o tym decyduje rynek:D ) i bez żadnych spinek cieszyć się forum. Po co samemu sobie walić po kolanach, kompletnie tego nie ogarniam.
Moje podejście jest własnie takie, a jak ktoś się chce spinać lub zazdrościć :evil: ,a nie cieszyć się, że kolega czy koleżanka z forum ma fajne auto, i tylko próbować ze soba rywalizowac, to już jego sprawa.

Hej ;-)

Awatar użytkownika
Wino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wino
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Wino » 07 sty 2013, 14:15

eSPe - Świetny pomysł z tymi tagami
i28 pisze:Nie rozumiem po co ta zbędna dyskusja po ankiecie co ma być, a czego nie... Jasno i klarownie padła odpowiedź jaki ma być kształt tego podforum, zatem należy je tak poukładać...
To kolega chyba nie czytał tych paru stron wcześniej w ankiecie nic nie było o tym w jaki sposób mają być typowane auta do zaawansowanych.

Awatar użytkownika
eSPe
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sławek
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: eSPe » 07 sty 2013, 14:34

sagem pisze:Espe, Ty nie robie, nie chce Ci sie zejsc po pracy z 6 piętra i pod blokiem porobić coś?
Pod blokiem nie raz robiłem i rzadna to dla mnie hańba. Wręcz jak jest ładna pogoda to przyznam że mi sie podoba. Nie raz się leżało pod autem i coś tam dziubało.
Co do "nie-roba" to wybacz ale jak wracam z roboty, obiad i z powrotem do roboty ale tym razem w domu, zarwana nocka (tak jak dzisiaj zero snu) i o 7 rano znowu do roboty i coś czuję w moczy że czeka mnie 2 z rzędu zarwana nocka. Wchodzę na forum a mnie od nierobów wypisujesz tu. Po prostu nie o to chodzi że mi się nie chce robić auta. Wolałbym siedzieć te godziny przy aucie ale nie mam po prostu czasu. W święta czy tam w okresie "święta-sylwek" co robiłeś? Daje flaszkę że pewnie dłubałeś auto. Widzisz mi np nie pozwoliły projekty których mam tyle że nie wyrabiam po prostu.
Z makiem od makowca między zębami po świętach od razu dziubałem robotę, a też bym z chęcią sobie poszedł i porobił w furze coś bo mam co robić i najważniejsze graty też leżą tylko nie ma kiedy ich wsadzić. To nie kwestia lenistwa.

Dlatego mam zawsze sytuację że gratów się nazbiera po sufit i potem jak trafię jakiś wolny dzień, 2, 3 robię wsio na raz na kwartał.
i28 pisze:Nie rozumiem po co ta zbędna dyskusja po ankiecie co ma być, a czego nie... Jasno i klarownie padła odpowiedź jaki ma być kształt tego podforum, zatem należy je tak poukładać...
Słusznie prawisz Panie. Dlatego ja pisałem że już nie wnikam w ZP.
Ankieta skończona koniec zbędnych dyskusji i kropka.
Wino pisze:w ankiecie nic nie było o tym w jaki sposób mają być typowane auta do zaawansowanych.
No mi się w ankiecie nie podobało jedynie to że każda opcja była z ZP - nie było możliwości nie wybrać ZP. Ale kij tam.
Jest to jest (albo raczej będzie) o ile dogadane wreszcie będą kryteria, zasady itp.

Alo!

... i nie czochrać się już. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 2013-01-07, 14:39 ]
Kokolino pisze:Coby nie było że nic sie nie dzieje. Podział jest zrobiony.
Koko, zwróć uwagę kto ma ile postów po tym jak Niki zaczął wątki przerzucać. Mi nagle urosło z 1200 na prawie 2000.
Niki natomiast ma chyba 4400.

Zapomniałeś odhaczyć w nowych działach NIE ZLICZAJ POSTÓW.
I tak samo można wręczać "POMÓGŁ".

Uprawnienia chociaż nadałeś tym działom (niewidoczne dla niezarejestrowanych)?

i28
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: i28 » 07 sty 2013, 14:46

Wino pisze:
To kolega chyba nie czytał tych paru stron wcześniej w ankiecie nic nie było o tym w jaki sposób mają być typowane auta do zaawansowanych.
Proszę czytać ze zrozumieniem, wypowiedź dotyczy kolejnej dyskusji o formie podforum, a nie o samym regulaminie dobierania aut w jednej z kategorii...

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 07 sty 2013, 14:55

Zmieńmy nazwę na "Tuning" zamiast zaawansowane i działajmy według kryteriów które podałem parę stron wcześniej i problem rozwiązany.

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 07 sty 2013, 15:04

Sagem, póki co te zaawansowane to jest kość niezgody, może jeśli ktoś to ogarnie porządnie to zmienię swoje zdanie na ten temat.

P.S. Co do obecności na zlotach to niestety ale w WLKP w tym roku nie odbył się ani jeden :evil: W zeszłym roku byłem na dwóch w WLKP, w tym roku zaliczyłem tylko jeden w Elblągu i to na dodatek mały bo razem ze mną były 3 osoby.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 07 sty 2013, 15:21

Mabrothrax pisze:działajmy według kryteriów które podałem parę stron wcześniej i problem rozwiązany.
Oto chodzi, Adrian?
Mabrothrax pisze:Myślę, że dla aut robionych na błyszczenie to na pewno :

- nienaganny stan lakieru
- prawidłowe spasowanie elementów karoserii
- prawidłowy stan oświetlenia
- tapicerka w stanie bardzo dobrym
- obniżenie ( nie koniecznie jakieś ogromne )
- porządne koło

Dla aut robionych na osiągi :

- porobiony lub zeswapowany ciekawy motor
- przeróbki mechaniczne

Ogólnie dla aut racingowych, dragowych, driftowych lub po prostu mocnych, w większości liczy się aspekt mechaniczny.

Chociaż auto oczywiście może mieć i cechy dla picków jak i upalaczy.

Awatar użytkownika
Wino
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wino
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Wino » 07 sty 2013, 15:59

Pomysł Mabrothrax całkiem niezły pozostaje tylko kwestia kto będzie to weryfikował?? I w jaki sposób? czy z urzędu gdy ktoś będzie miał tak zrobione auto? Czy będzie musiał zgłosić chęć trafienia do tego działu.

Awatar użytkownika
Metal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Metal » 07 sty 2013, 16:03

O co z tym wszystkim chodzi ? jedni są w temacie Audi 80 B4 ja dalej jestem w Nasze Audi 80 ?...Jak dla mnie tylko jedno wielkie zamieszanie z tym podziałem.

P.s Pytanie nie było :mrgreen: Reszta bez zmian :-P
Ostatnio zmieniony 07 sty 2013, 16:07 przez Metal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
damian_xyz
Moderator
Moderator
Imię: Damian
Model: Inny
Nadwozie: Cabrio
Silnik: 1.3 FY
Kontakt:

Post autor: damian_xyz » 07 sty 2013, 16:03

Czy z tematu inne Audi też przenosimy i gdzie?

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 07 sty 2013, 16:11

Metal, spoko loko nie da się wszystkich jednego dnia przenieść, koledzy stopniowo to ogarniają.

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 07 sty 2013, 16:12

Metal, jeszcze nie zdążyłem przenieść, toż to dobrze ponad 25 stron było...

pawelrybak15, a co Ty myślisz że na zloty jeździ się tylko tam gdzie się mieszka? Troszkę słabo w tej kwestii myślisz bo cały czas o tym samym mówisz. Nie jedna osoba jadąc na zlot robi po 300, 400 a nawet 500km... w jedną stronę :!:

Damian chyba też przenosimy i to do działu inna marka inne auto czy jak to sie tam nazywa ;-)

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 07 sty 2013, 16:13

damian_xyz pisze:Czy z tematu inne Audi też przenosimy i gdzie?
hmm, dobre pytanie, osobiście ten dział bym ostawił w spokoju.

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 07 sty 2013, 16:15

Moim zdaniem "Inne marki/pojazdy" tylko wtedy razem były by i motocykle, inne marki i inne audi... :roll:

Na razie zróbmy audi 80 a wtedy inne ;-)

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”