Gdzie można dorwać takie sprężyny do gwintu, bo lukałem i jakoś nic mi nie wpadło w oko, a jak dobrze pójdzie to też bym coś takiego ogarnął u siebie.Krycha pisze:gwint miałem już nawet zrobiony, ale nie doczekał sie montażu
Takie se B2 do latania na wsi i lansu pod remizą
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Małe odświeżenie tematu, żeby nie było że sprzedałem auto, a pieniądze przepiłem lub wydałem na dziewczyny.
Wkońcu udało mi się poskładać hamulce, a dokładnie :
Zaciski przód Cayenne/Panamera 6 tłoczków
Tarcze przód 330/28mm
Zaciski tył Audi S8
Tarcze tył 280/22mm
Klocki Ferodo/ATE
Oraz jak widać nowe linki do ręcznego, miała być hydro łapa, ale narazie odpuszczam. Całość miała wejść po 17 cali ( które już mam, ale o tym w przyszłym tygodniu ). Pracuje również nad zawieszeniem, sporo już jest ale jeszcze trochę brakuje.
Pozdrawiam.
Wkońcu udało mi się poskładać hamulce, a dokładnie :
Zaciski przód Cayenne/Panamera 6 tłoczków
Tarcze przód 330/28mm
Zaciski tył Audi S8
Tarcze tył 280/22mm
Klocki Ferodo/ATE
Oraz jak widać nowe linki do ręcznego, miała być hydro łapa, ale narazie odpuszczam. Całość miała wejść po 17 cali ( które już mam, ale o tym w przyszłym tygodniu ). Pracuje również nad zawieszeniem, sporo już jest ale jeszcze trochę brakuje.
Pozdrawiam.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Dziękuje Panowie.
Jedziemy dalej z tematem, bo troszkę kolejnych gratów udało mi się uzbierać.
Maglownica S2 ABY/RS2 2,5 obrotu
Potem zająłem się zawieszeniem, całość wypiaskowana i pomalowana proszkowo. Do tego poliuretanowe tulejki wahaczy i sanek, nowe sworznie wahaczy i stabilizator 26mm.
Piasty S2 Coupe
Zająłem się również kolumnami zawieszenia tzn przód skrócony pod krótsze wkłady oraz nagwintowany, tył nagwintowany, oczywiście całość wypiaskowana i gotowa na założenie okuć z poduszkami. Do tego wkłady przód ( niestety tylko ) FK, na tył Bilstein B6.
Całość wysyłam do majstra na zrobienie okuć i miedzy czasie zbieram resztę gratów do powietrza.
To narazie tyle, pozdrawiam serdecznie.
Jedziemy dalej z tematem, bo troszkę kolejnych gratów udało mi się uzbierać.
Maglownica S2 ABY/RS2 2,5 obrotu
Potem zająłem się zawieszeniem, całość wypiaskowana i pomalowana proszkowo. Do tego poliuretanowe tulejki wahaczy i sanek, nowe sworznie wahaczy i stabilizator 26mm.
Piasty S2 Coupe
Zająłem się również kolumnami zawieszenia tzn przód skrócony pod krótsze wkłady oraz nagwintowany, tył nagwintowany, oczywiście całość wypiaskowana i gotowa na założenie okuć z poduszkami. Do tego wkłady przód ( niestety tylko ) FK, na tył Bilstein B6.
Całość wysyłam do majstra na zrobienie okuć i miedzy czasie zbieram resztę gratów do powietrza.
To narazie tyle, pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2013, 17:51 przez Krycha, łącznie zmieniany 1 raz.