Nie wiem czy w dobrym miejscu dodałem ten post, jeżeli nie to proszę moderatora o przeniesienie.
Panowie, dzisiaj sprawdziłem vagiem moje autko ponieważ mam problem z nierównymi obrotami,buja silnikiem na wolnych obrotach i czuć to po budzie.
Dolot jest uszczelniony, przewody, świece, filtr powietrza wymienione, gruszka pracuje poprawnie, 14 bar na każdym cylindrze, błędów nie pokazało więc sprawdziłem na vag scope wykres, ale nie wiem za jaki czujnik odpowiadają poszczególne okienka i linie, które się rysują podczas pracy silnika, bardzo proszę was o pomoc, byłem też u elektryka, ale nic nie wykrył, twierdzi że wszystkie czujniki działają sprawnie,ale ta nierówna praca skądś musi się brać...
W załączniku fotki z przebiegu pracy silnika, niestety nie miałem możliwości się przejechać bo mam uszkodzoną baterię w laptopie...
Na screenie 1 widać pracę na biegu jałowym, później na 2000 obrotów a następnie chwilowo na 3000
screen 2 pod koniec przygazowka do odcinki ze 3 razy i znowu wolne obroty.
screen 3 wartości w okienkach, których w ogóle nie rozumiem, nie wiem które okienko za jaki czujnik odpowiada.
Proszę jak ktoś się na tym zna o jakieś info