[inne] malowanie lamp bezbarwnym
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[inne] malowanie lamp bezbarwnym
Witam.Panowie w żony samochodzie lampy straciły swój blask i pomyślałem by je trochę odświerzyć.Kolor jest ok wiec nie chce ich malować.Myślałem raczej o pryśnięciu bezbarwnym lakierem by się zaczęły błyszczeć.Czy ktoś z was robił coś takiego?Jak się do tego zabrać?Czy trzeba je matowić papierem na mokro?
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
hudy, to jest loteria, mozliwe, ze w ogole nie odjedzie w zaleznosci od jakosci bezbarwnego(producent/cena) ale zawsze daje sie na plastik podklad zeby zwiekszyc przyczepnosc. taka sama zasada jest z lakierem bazowym ktory tez niezbyt dobrze wiaze sie chemicznie z gola blacha i pomiedzy innymi daje sie podklad pod niego.
a jak myjesz swoje auto to odpada Ci bezbarwny? :->sylwester28ET pisze:Jeżeli myjesz auto jeszcze myjka ciśnieniową to pod ciśnieniem bardzo szybko pozbędziesz się tego lakieru,
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
Lakier położony na plastik będzie poddany warunkom naturalnym mam na myśli tu ujemne temperatury i słońce co będzie skutkować jego pękaniem. Używając myjki ciśnieniowej do mycia auta to pod ciśnienie ten lakier zostanie zdarty, pod wpływem dostania się wody podciśnieniem między te pęknięcia :roll:keczy pisze:a jak myjesz swoje auto to odpada Ci bezbarwny? :->sylwester28ET pisze:Jeżeli myjesz auto jeszcze myjka ciśnieniową to pod ciśnieniem bardzo szybko pozbędziesz się tego lakieru,
hudy pisze:Na razie polerowałem pastą którą miałem w domu Ultimate Compound czy coś takiego jednak efekt mnie nie zachwycił dlatego pomyślałem o lakierze bezbarwnym.
pasta polerska Farecla,gąbka polerska do polerowania i szlifierką z niskimi obrotami wypolerujesz tak samo jak lakier się poleruje!!!
[ Dodano: 2013-01-11, 13:27 ]
najtaniej i najprościej,jeżeli jest mowa o plastikowych lampach np.tył