Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Zasady przyjmowania aut do Zaawansowanych projektów.

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
sagem
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: sagem » 15 sty 2013, 21:45

shellah pisze:znowu będziemy biadolić kilkanaście stron :?:
Nie, po prostu zróbmy jak ludzie normalny dział Ciekawe projekty czy coś na podobę i tam wrzucajmy po przed wcześniejsze głosowanie fajne auta, nie koniecznie z poswapowanymi silnikami czy kołami po 5 tysiecy, po prostu fajne, a uważam że takich tutaj nie brakuje.

A wstepnie wybierać mogło by grono jakiś tam lepiej znających temat osób, typu : Słonik, Niki, itd.
a potem ew. głosowanie dla wszystkich i juz, choc i bez głosowań mogło by się odbyć <ok>

Awatar użytkownika
bzibzi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bzibzi » 15 sty 2013, 22:24

Niki20 pisze:Mnie sie wydaje że regulamin do tego działu nie pasuje... Albo faktycznie zmienić tytuł na: "Projekty Audi 80" i wtedy bez żadnych kryteriów ludzie wrzucają temat pod głosowanie ludu i temat wrzucamy do tego działu...
popieram <piwo>

Awatar użytkownika
1.8s
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: 1.8s » 15 sty 2013, 22:29

W.G mnie W tym przedziale powinny się znajdować samochody, w które zostały włożone pieniądze, miłości i serce na dopieszczenie ich. Wyszczególnię tu kilka wozy które powinny tu być na pewno.

Limo Nikiego, 90-tka Małolta, Cab Atlasa, Avanturnik Sagema.

Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 15 sty 2013, 23:10

Limo Nikiego, 90-tka Małolta, Cab Atlasa, Avanturnik Sagema.

Takie jest moje zdanie.

Będzie inny dział na głosowanie i wrzucanie swoich propozycji.

Głosowanie w ankiecie to nie jest dobry pomysł, bo zaraz kółka się będą tworzyć i znowu będzie niesmak, bo on na 16tkach się dostał, a ja na 17tkach nie.

Awatar użytkownika
1.8s
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: 1.8s » 15 sty 2013, 23:16

Oczywiście nie chciałem nikogo Faworyzować.

Awatar użytkownika
Gajos135
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gajos135 » 15 sty 2013, 23:54

hahaha materialiści KASA Włożona !! HAHAHA to juz sie nie da czegoś tanim kosztem zrobić w końcu na tym forum sa ludzie co robią z autem takie rzeczy na jakie ich stać , i tez ładnie wyglądaj , to może jeszcze załóżcie działa "kasiaści" "ispłukani" <ok> brawo za tok myślenia

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 16 sty 2013, 00:16

Moim zdaniem zamiast robić ankietę jaki zrobić podział aut, powinna być ankieta dająca wynik co jest ważniejsze w przeglądaniu forum.

Zobrazuję przykładem wziętym z mojej pracy. Manager winiarni ma stworzyć menu.
- Może je zrobić w formie listy od najtańszego do najdroższego wina.
- Może zrobić listę wedle popularności sprzedaży
- Może podzielić menu na grupy
a) czerwone, białe, różowe, inne
b) podzielić zgodnie z datą butelkowania
c) podzielić na słodkie, pół-słodkie, pół wytrawne, wytrawne
d) podzielić zgodnie z krajem butelkowania
e) podzielić ze względu na występujące w nich szczepy
f) podzielić na te, które można sprzedawać na kieliszki i na te, które tylko całymi butelkami

Myślę, że opcji będzie więcej. Niestety nie da się wszystkiego pogodzić i najczęściej kierownicy z przyzwyczajenia robią takie menu jak mieli w poprzednim miejscu pracy.

Ja cieszyłem się, że będą jakieś zmiany na naszym forum, mimo iż dla mnie było ok. Ale raczej nie ma wyjścia takiego by trafiło w potrzeby każdego.

Może po prostu dodajmy bardziej zaawansowany system tagowania tematów, dzięki czemu wyszukiwanie i przeglądanie interesujących nas aut/projektów będzie efektywniejsze.

Takie tagowanie jest np. na youtube i na phpBB też można to dodać.

Awatar użytkownika
Gajos135
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gajos135 » 16 sty 2013, 00:31

ATLAS, Bardze dobry pomysł z tagowaniem 8-)
ale i tak do nich raczej dotrze tylko ten kawałek gdzie "od najtańszego do najdroższego wina"
A że ktoś sporo serca w samochód włożył a mało kasy to pomyślą że tak sie nie da :shock: , No niestety dla niedowiarków TO jest MOŻliWE 8-)

Awatar użytkownika
SzymekB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: SzymekB » 16 sty 2013, 08:50

Swego czasu pamiętam stronke rezacze.pl

Tam własciwie nie chodziło o to zeby wydac mnóstwo $ na felgi:

Felgi to tylko dodatek do pieknie zrobionego auta...

Własciciele brnęli w projekty niepowtarzalne według własnego pomysłu i często posuwając się w metody pionierskie...

Przykładem może być Franof1....

Nie sztuka jest kupić częci w sklepie dedykowane do modelu i wszystko poskładac w całośc zeby to był jakis zaawansowany projekt.... owszem taką prace trzeba docenić ale to naprzykład można chocby kolorem zaznaczyć w już istniejących działach...

Dlatego wszelki Swapy, modyfikacje silnika, modyfikacje wizualne,modyfikacje zawieszenia etc itd... powinny być brane pod uwage:

SKĄD WZIEŁO SIĘ SŁOWO REZANIE ??

No i własnie.... Tyle w temacie ode mnie ... Pozdrawiam Szymek <piwo>

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 16 sty 2013, 09:33

Może po prostu wypierdzielamy ten dział i nie będziemy nikogo wywyższać,wyróżniać bo to nie ma sensu.
Są różne gusta i jednym się dane auto podoba a drugim nie.
Dla jednych zaawansowaną modyfikacją jest swap silnika a dla drugich zrezanie radia+liczników z a6.
Zresztą już był i jest o tym temat i w gruncie rzeczy nic więcej się nie dzieje więc może dajmy spokój <ok>

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 16 sty 2013, 15:00

zrobić dział "projekty" i tyle , tak jak sagem powiedział, Audi które są po prostu fajne i widać jakieś tego efekty . chyba prościej się nie da bo jak czytam to próbujecie taki rygor wprowadzić pod ten dział że będą raptem 3-4 tematy i tyle więc jak tak ma być to lepiej faktycznie dać sobie z tym spokój i bez sensu tłuc strony .

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 16 sty 2013, 20:41

Do wyróżniania samochodów forumowych jest dział "Osiemdziesiątka miesiąca". Natomiast podział na jakieś tam kategorie powinien w założeniu być tylko ułatwieniem dla przeglądających forum, którzy jeszcze nikogo tu nie znają.

PS kiedyś próbowałem katalogować muzykę wedle gatunku i to też się nie sprawdziło, bo niektóre kawałki pasowały do kilku gatunków. Finalnie muzykę dzielę na miesiące w których je zdobyłem. Tak mi łatwiej. Akurat opcja katalogowania aut "stażem na forum" raczej odpada.

Zastanawiając się coraz mocniej w tej kwestii dochodzę do wniosku, że lepiej wszystkie auta umieścić w jednym dziale, ale dodać opcję tagowania. Takie tagowanie mogłoby ułatwić przeglądanie np. tylko czerwonych audi. Każdy temat z czerwonym audi miałby odpowiedni tag i ktoś szukający pomysłu na swoje czerwone seryjne np coupe, zaznaczyłby dwa tagi: czerwony i coupe.
Inna osoba zastanawiająca się nad swapem, wpisałaby np. tag "swap" i przejrzała w prosty sposób same swapy silników.

Ponadto system tagów odciąża pracę moderatorów, którzy nie musieliby przenosić aut z działu do działu, bo kilka osób uważa, że powinno być tu albo tam.

Po co tworzyć podziały? Nie lepiej wszystko zjednoczyć i rozbudować możliwości wyszukiwarki?

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 16 sty 2013, 21:05

ATLAS, tą forumową szukajkę o dupę potłuc i to już od dawna.
Ta z google działa o niebo lepiej

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 17 sty 2013, 08:20

ATLAS, no chyba nie chcesz tyle naszej pracy puścić w powietrze :?: :-/

Moim zdaniem dział zaawansowane projekty trzeba zmienić na: "Projekty Audi 80" tam podwiesić osobny temat w którym będą wrzucane tematy pretendentów i prowadzone na ten temat rozmowy...

Ankieta, ludzie wybiorą a osoby które będą wcześniej przyjęte ostatecznie zadecydują ;-)

tak to widzę :-> i wtedy dużo więcej aut można by tam wrzucić :-)

Awatar użytkownika
MIODEK
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MIODEK » 17 sty 2013, 09:55

Niki20 pisze: Ankieta, ludzie wybiorą a osoby które będą wcześniej przyjęte ostatecznie zadecydują ;-)

otototo ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”