[ABC] Biała maź pod korkiem wlewu oleju
-
- Forum Audi 80
[ABC] Biała maź pod korkiem wlewu oleju
dziś zajrzałęm pod korek od oleju i okazłąo sie że jest pokryty cały jaś białą mazią niedawno wymieniane miałem uszczelki pod głowicą i jeszcze nie wymieniłem oleju a auto troche stało w garażu na bagnecie jest normalny jasny olej
CO o tym mysłicie co to może być?? i czy to groźne??
CO o tym mysłicie co to może być?? i czy to groźne??
Ostatnio zmieniony 20 sty 2013, 19:04 przez boskijacek447, łącznie zmieniany 1 raz.
ja tez mam ten sam problem. ok miesiąc temu robilem uszczelke pod glowicą i rozrząd z począdku dolalem troche plynu ale teraz juz jest ok. na bagnecie tez mam taką maz, oleju po zmianie uszczelki nie wymienialem czy wymiana oleju i filtra zalatwi sprawe? pomożcie bo nie wiem co robic nie chce zeby mechanik niepotrzebnie narazal mnie na dodatkowe koszty bo wymysli sobie jakas inna przyczyne. pomużcie prosze i z góry dziekuje
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
no nie jest duzo ale przed wymianą duzo tracilem oleju i musialem wciąż dolewac wiec byl caly czas swiezy olej
[ Dodano: 2013-01-19, 10:37 ]
koedzy sprawdzilem odme i faktycznie jest zawalona tym mazidlem odkrecilem obudowe filtra powietrza, zdialem i odkrecilem kruciec do przeczyszczenia no i otwor pokrywy silnika gdzie wchodi kruciec tez jest zawalony czy odkrecic pokrywe i wyczyscic czy poprostu wacikiem wyjac z otworu ile se da? moze moje pytania sa glupie ale z silnikami mam malo do czynienia. wszystko juz w niej rozbieralem prucz silnika, dlatego tez szukam pomocy na forum
[ Dodano: 2013-01-19, 10:37 ]
koedzy sprawdzilem odme i faktycznie jest zawalona tym mazidlem odkrecilem obudowe filtra powietrza, zdialem i odkrecilem kruciec do przeczyszczenia no i otwor pokrywy silnika gdzie wchodi kruciec tez jest zawalony czy odkrecic pokrywe i wyczyscic czy poprostu wacikiem wyjac z otworu ile se da? moze moje pytania sa glupie ale z silnikami mam malo do czynienia. wszystko juz w niej rozbieralem prucz silnika, dlatego tez szukam pomocy na forum
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
no przedmuchalem caly kruciec i odme no i otwór pokrywy odpalilem go na 5 min porzadnie przegazowalem i nic sie nie wydziela ale bede kontrolowal co dzien ta odme. A co by sie stalo jak odma by sie zapchala bo kolega wyzej napisal ze balagnu by narobilo?
[ Dodano: 2013-01-19, 12:27 ]
ja mam silnik abt i odma idzie na obudowe filtra powietrza a obudowa z filtrem jest na wtrysku wiec pewnie jakby odma sie mocno zawalila to pewnie ta maz moglaby sie dostac na przepustnice bo wyjscie odmy jest zupelnie blisko kilka cm obok
[ Dodano: 2013-01-19, 12:30 ]
a i jeszcze jedno pytanie. Jaki olej najlepszy jest do silników abt ja jezdze na mineralnym (mechanik mi tak poleil) ale moze macie inne propozycje
[ Dodano: 2013-01-19, 12:27 ]
ja mam silnik abt i odma idzie na obudowe filtra powietrza a obudowa z filtrem jest na wtrysku wiec pewnie jakby odma sie mocno zawalila to pewnie ta maz moglaby sie dostac na przepustnice bo wyjscie odmy jest zupelnie blisko kilka cm obok
[ Dodano: 2013-01-19, 12:30 ]
a i jeszcze jedno pytanie. Jaki olej najlepszy jest do silników abt ja jezdze na mineralnym (mechanik mi tak poleil) ale moze macie inne propozycje
-
- Audi 80 Klub