Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABK SEKWENCJA] szarpie na gazie

Wszystko co związane z LPG
Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 22 sty 2013, 08:15

Rozumiem Cie, jako że dość mam perypetii z moim gazownikiem w planach mam pojechac do tego drugiego gazownika i wymienic listwe wtryskowa wraz z wtryskami za te 300zl jak on mowil ale mu powiem ze zapłace pod warunkiem ze to rozwiaze moje problemy z gazem. I w takiej sytuacji jaka listwe z jakimi wtryskami bys polecał na ten silnik?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 22 sty 2013, 12:05

Ciekaw jestem co za wtryski by Ci wsadził za te 300zł.
OMVL Reg fasty 140zł
Magic Jety 200zł
Barracudy 300zł - same wtryski a gdzie zarobek i drobniejsze elementy montażowe
Hana H2000 ponad 300zł - j.w.

Teraz Hany i barracudy są na topie w przedziale cena/jakość ale nie powiem ci jakiej wydajności dobrać bo w życiu nie grzebałem w ABK z sekwencją.

Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 22 sty 2013, 12:47

Dzieki twoim radom bede widział mniej wiecej czego zadac za te 300zł. Po wypłacie pojade do gazownika i wtedy zobaczymy co dalej. Wybiore raczej te tansze magic jety albo reg fasty zobaczymy jakie gazownik bedzie miał ceny za te wtryski. A wiesz moze czy te wtryski beda klekotały? bo te co mam i co miałem wczesniej strasznie klekoczą i mnie to najzwyklej w swiecie wkurza bo wstyd na swiatłach stanąć bo z pod maski tylko kle kle słychac jak jakis stary diesel mercedesa

Awatar użytkownika
Lukaszbroz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [ABK SEKWENCJA] szarpie na gazie

Post autor: Lukaszbroz » 31 sty 2013, 08:47

masteretsam pisze:Zakładam nowy temat bo problem nietypowy i nie poruszany jeszcze na forum. Chodzi o to że załozyłem sobie 2 lata temu sekwencje LPG TECH 504, od samego poczatku bbyly z tym gazem problemy ale i na benzynie samochod nie chodził dobrze, z benzyna sie uporałem wymianiełme kable, swiece, kopułke, palec, przepływomierz nawet 3 razy regulator cisnienia paliwa, czujnik temp ecu. Po tym wszystkim autko chodzi jak mazenie na benzynie chociaz bardzo sporadycznie cos sie zaiwesza i auto ma muła straszniego (ale to problem drugozedny i niezbyt uciazliwy i po zgaszeniu i odpaleniu silnika problem znika). Po wymianie tych rzeczy pojechałem na ponowną regulację gazu bo nie dało sie na tym gazie jezdzic, teraz samochod mi szarpie na gazie i przerywa i gazownik mowi ze nic nie moze na to poradzic bo to wina zaworów na jednym z cylindrów dokładnie to na pierwszym, ale mi wydaje sie ze robi mnie w hu..a bo po porstu cos spartolił i szkoda mu kasy zeby to zrobic jak nalezy bo gaz mam na gwarancji. Co mozecie mi doradzic w takiej sytuacji bo juz nie mam pomysłow poza takim zeby jechac do innego gazownika na porade.

Miałem podobny problem do Ciebie wymieniłem kable, świece, cewkę i stos gratów jakie mogłyby powodować taki stan rzeczy. W końcu zacząłem się przyglądać iskrze. O ile na benzynie auto śmigało, to na gazie jadać ze stałą prędkością było czuć falowanie "mocy" a przy dodawaniu gazu wrażenie jakby jeden, a nawet dwa gary się odłączyły na pewien czas. Zaznaczę, że wyprzedzanie innych samochodów było strasznie ryzykowne, gdyż trudno było przewidzieć kiedy auto za szarpie.
Wyjście z problemu znalazłem przypadkowo. 2tys km po wymianie świec wykonałem zmianę ponownie tylko, że na świece Irydowe Bosch. Auto od tamtej wymiany ma przejechane 30tyś i ani razu nie szarpnęło.
Pozdro

[ Dodano: 2013-01-31, 08:50 ]
Dodam że wtryski mam najtańszy szajs "Valdeki" czy jakoś tak, nie pamiętam bo do instalacji nie zaglądałem spory czas.

Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 31 sty 2013, 20:44

O ile fundusz pozwoli to wymienie te swiece chodz mam dosc nowe swiece NGK ale one były po 15zł sztuka to irydowe pewnie nie sa.

Awatar użytkownika
Lukaszbroz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lukaszbroz » 01 lut 2013, 10:03

Ja tez kupiłem nowe NGK za 17 zł i nawet jeden dzień nie było spokoju, z każdym dniem coraz gorzej. NA drugi dzień już nie szło nikogo wyprzedzać.
Irydowe to koszt 50zł za sztukę, ale mają gwarancje na 30 tyś.

Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 01 lut 2013, 18:00

Zaryzykuje i wymienie po wypłacie, oby pomogło.

Awatar użytkownika
Lukaszbroz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lukaszbroz » 02 lut 2013, 08:33

Dodam, że po wymianie jedna padła, a raczej od nowości nie działała ale wymienili na gwarancji.

Awatar użytkownika
masteretsam
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: masteretsam » 09 lut 2013, 16:53

zakupiłem swiece ale nie pomogło ani troche. Ale cóz takie rzycie, wiec teraz czas na wtryski a jako ze gazownicy mnie ciagle w hu..a robia to sam chce kupic i zmienic zastanawiam sie nad wtryskami barracuda jak doradził aldi
http://allegro.pl/barracuda-4cyl-kme-es ... 07494.html
o takie, do tego chce zakupic taki o to kabelek
http://allegro.pl/204-oryginal-usb-inte ... 12210.html
Oprogramowanie to mojego sterownika gazu jest dostepne na stronie producenta LPG TECH. I tu rodzi sie moje pytanie czy warto sie w to samemu bawic i czy bedzie to w miare wykonalne we własnym garazu. Prosił bym o ewentualne porady

Wkoncu wtryski zmienione załozyłem OMVL reg fast i auto smiga ale bez przepływomierza jedynie, z przepływka wogole nie jedzie ledwo oborty trzyma a na benzie jest ok z przepływką.
Najwyrazniej czeka mnie kolejny wydatek czyli przepływka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl