[ABK SEKWENCJA] szarpie na gazie
- masteretsam
- Forum Audi 80
Rozumiem Cie, jako że dość mam perypetii z moim gazownikiem w planach mam pojechac do tego drugiego gazownika i wymienic listwe wtryskowa wraz z wtryskami za te 300zl jak on mowil ale mu powiem ze zapłace pod warunkiem ze to rozwiaze moje problemy z gazem. I w takiej sytuacji jaka listwe z jakimi wtryskami bys polecał na ten silnik?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Ciekaw jestem co za wtryski by Ci wsadził za te 300zł.
OMVL Reg fasty 140zł
Magic Jety 200zł
Barracudy 300zł - same wtryski a gdzie zarobek i drobniejsze elementy montażowe
Hana H2000 ponad 300zł - j.w.
Teraz Hany i barracudy są na topie w przedziale cena/jakość ale nie powiem ci jakiej wydajności dobrać bo w życiu nie grzebałem w ABK z sekwencją.
OMVL Reg fasty 140zł
Magic Jety 200zł
Barracudy 300zł - same wtryski a gdzie zarobek i drobniejsze elementy montażowe
Hana H2000 ponad 300zł - j.w.
Teraz Hany i barracudy są na topie w przedziale cena/jakość ale nie powiem ci jakiej wydajności dobrać bo w życiu nie grzebałem w ABK z sekwencją.
- masteretsam
- Forum Audi 80
Dzieki twoim radom bede widział mniej wiecej czego zadac za te 300zł. Po wypłacie pojade do gazownika i wtedy zobaczymy co dalej. Wybiore raczej te tansze magic jety albo reg fasty zobaczymy jakie gazownik bedzie miał ceny za te wtryski. A wiesz moze czy te wtryski beda klekotały? bo te co mam i co miałem wczesniej strasznie klekoczą i mnie to najzwyklej w swiecie wkurza bo wstyd na swiatłach stanąć bo z pod maski tylko kle kle słychac jak jakis stary diesel mercedesa
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
Re: [ABK SEKWENCJA] szarpie na gazie
masteretsam pisze:Zakładam nowy temat bo problem nietypowy i nie poruszany jeszcze na forum. Chodzi o to że załozyłem sobie 2 lata temu sekwencje LPG TECH 504, od samego poczatku bbyly z tym gazem problemy ale i na benzynie samochod nie chodził dobrze, z benzyna sie uporałem wymianiełme kable, swiece, kopułke, palec, przepływomierz nawet 3 razy regulator cisnienia paliwa, czujnik temp ecu. Po tym wszystkim autko chodzi jak mazenie na benzynie chociaz bardzo sporadycznie cos sie zaiwesza i auto ma muła straszniego (ale to problem drugozedny i niezbyt uciazliwy i po zgaszeniu i odpaleniu silnika problem znika). Po wymianie tych rzeczy pojechałem na ponowną regulację gazu bo nie dało sie na tym gazie jezdzic, teraz samochod mi szarpie na gazie i przerywa i gazownik mowi ze nic nie moze na to poradzic bo to wina zaworów na jednym z cylindrów dokładnie to na pierwszym, ale mi wydaje sie ze robi mnie w hu..a bo po porstu cos spartolił i szkoda mu kasy zeby to zrobic jak nalezy bo gaz mam na gwarancji. Co mozecie mi doradzic w takiej sytuacji bo juz nie mam pomysłow poza takim zeby jechac do innego gazownika na porade.
Miałem podobny problem do Ciebie wymieniłem kable, świece, cewkę i stos gratów jakie mogłyby powodować taki stan rzeczy. W końcu zacząłem się przyglądać iskrze. O ile na benzynie auto śmigało, to na gazie jadać ze stałą prędkością było czuć falowanie "mocy" a przy dodawaniu gazu wrażenie jakby jeden, a nawet dwa gary się odłączyły na pewien czas. Zaznaczę, że wyprzedzanie innych samochodów było strasznie ryzykowne, gdyż trudno było przewidzieć kiedy auto za szarpie.
Wyjście z problemu znalazłem przypadkowo. 2tys km po wymianie świec wykonałem zmianę ponownie tylko, że na świece Irydowe Bosch. Auto od tamtej wymiany ma przejechane 30tyś i ani razu nie szarpnęło.
Pozdro
[ Dodano: 2013-01-31, 08:50 ]
Dodam że wtryski mam najtańszy szajs "Valdeki" czy jakoś tak, nie pamiętam bo do instalacji nie zaglądałem spory czas.
- masteretsam
- Forum Audi 80
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
- masteretsam
- Forum Audi 80
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
- masteretsam
- Forum Audi 80
zakupiłem swiece ale nie pomogło ani troche. Ale cóz takie rzycie, wiec teraz czas na wtryski a jako ze gazownicy mnie ciagle w hu..a robia to sam chce kupic i zmienic zastanawiam sie nad wtryskami barracuda jak doradził aldi
http://allegro.pl/barracuda-4cyl-kme-es ... 07494.html
o takie, do tego chce zakupic taki o to kabelek
http://allegro.pl/204-oryginal-usb-inte ... 12210.html
Oprogramowanie to mojego sterownika gazu jest dostepne na stronie producenta LPG TECH. I tu rodzi sie moje pytanie czy warto sie w to samemu bawic i czy bedzie to w miare wykonalne we własnym garazu. Prosił bym o ewentualne porady
Wkoncu wtryski zmienione załozyłem OMVL reg fast i auto smiga ale bez przepływomierza jedynie, z przepływka wogole nie jedzie ledwo oborty trzyma a na benzie jest ok z przepływką.
Najwyrazniej czeka mnie kolejny wydatek czyli przepływka
http://allegro.pl/barracuda-4cyl-kme-es ... 07494.html
o takie, do tego chce zakupic taki o to kabelek
http://allegro.pl/204-oryginal-usb-inte ... 12210.html
Oprogramowanie to mojego sterownika gazu jest dostepne na stronie producenta LPG TECH. I tu rodzi sie moje pytanie czy warto sie w to samemu bawic i czy bedzie to w miare wykonalne we własnym garazu. Prosił bym o ewentualne porady
Wkoncu wtryski zmienione załozyłem OMVL reg fast i auto smiga ale bez przepływomierza jedynie, z przepływka wogole nie jedzie ledwo oborty trzyma a na benzie jest ok z przepływką.
Najwyrazniej czeka mnie kolejny wydatek czyli przepływka