[ABK] Zmiana przepływomierza klapkowego na "współczesny
im mniej osób tym koszt wyższy...
dodatkowo osoby które się zgłosiły albo mają uszkodzoną przepływkę albo wolały by otrzymac gotowe skalibrowane urządzenie a do tego trzeba mieć wzór, którego nie posiadam. Nie mam sprawnego przepływomierza klapkowego ani silnika ABK pod ręką.
Chyba że kolega który zaoferował gotowy zestaw parę postów wcześniej udostępni swoje nastawy i numery przepływomierza termicznego na którym auto się najlepiej sprawowało.
dodatkowo osoby które się zgłosiły albo mają uszkodzoną przepływkę albo wolały by otrzymac gotowe skalibrowane urządzenie a do tego trzeba mieć wzór, którego nie posiadam. Nie mam sprawnego przepływomierza klapkowego ani silnika ABK pod ręką.
Chyba że kolega który zaoferował gotowy zestaw parę postów wcześniej udostępni swoje nastawy i numery przepływomierza termicznego na którym auto się najlepiej sprawowało.
-
- Forum Audi 80
Witam, wiem z doświadczenia że po pozbyciu się klapki opory powietrza bedą mniejsze, co za tym idzie samochod dostanie kilka nm, spalanie LPG może zmalec, mi malało o okolo 2l przy poprzednim audi 1.9E (SD), dobry pomysł ze zmianą przepływomierza na termiczny, moj przepływomierz jest sprawny wiec mam zródło odniesienia, postaram sie w czasie 2mc może szybciej cos zrobic (tzn płytkę+program)-jak uruchomię dam znać, teraz mam duzo pracy, w miedzyczasie bede walczył:)
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
-
- Forum Audi 80
Ja jestem teraz w trakcie zmiany układu wtryskowego z AAD na ABK i instalacja która kupuję na zaprzyjażnionym szrocie niestety nie posiada już przepływomierza. Reasumując, taki przepływomierz byłby zwięczeniem mojej nierównej walki z KE-Motronic'iem. Czekam na rozwój wątku w odpowiednim kierunku. Pozdrawiam Bartek...
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
- dr.ziolo
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
edit:
YoGii
jugo007
kwiatu88
garry99
Przemo031
zygfryd73
Dorianek
Kamuś (??)
dr.ziolo
pawlikowski90
na chwilę obecną mamy 10 chętnych na wynalazek dzilo (jeśli kogoś pominąłem niech mnie poprawi)
Łukaszu, co ty na to
YoGii
jugo007
kwiatu88
garry99
Przemo031
zygfryd73
Dorianek
Kamuś (??)
dr.ziolo
pawlikowski90
na chwilę obecną mamy 10 chętnych na wynalazek dzilo (jeśli kogoś pominąłem niech mnie poprawi)
Łukaszu, co ty na to
Ostatnio zmieniony 31 sty 2013, 21:03 przez dr.ziolo, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80