Ktoś kiedyś pisał, że jest jakiś przepływomierz z drutem, który pasuje jako zamiennik bez żadnych układów dopasowujących. Ale nie mogę tego znaleźć.
Parzo pisze:Czyli jak to rozumieć z tą świnką? Mam np ABK chce przepływke ciepły drut, zmieniam przepływke, wywalam oryginalne Ecu i podlaczam swiniaka, oraz z przeplywki podlaczam kable do swiniaka? To troche za proste wg mnie...
Nie takie proste bo musiałbyś mieć sprawny przepływomierz z ABK do tego połączyć go ze sprawnym przepływomierzem docelowym. Później zrobić elektrykę i pojeździć z laptopem w trybie zbierania napięć. Po prostu świnka musi zebrać jakie napięcie przy jakich obrotach ma oryginalny przepływomierz oraz ten drugi. Później wywala się przepływomierz z ABK modyfikuje elektrykę i teraz działa to tak, że sterownik odczytuje obroty i napięcie z nowego przepływomierza i wyjściem wysyła napięcie jakie w tych samych warunkach dawałby przepływomierz z ABK. Oczywiście można zrobić gotowca aby nie trzeba była zbierać tego samodzielnie. Zresztą można zaoszczędzić na nowym przepływomierzu i zrobić konwersje na MAP sensor, który często jest wbudowany w świnkę.
Można też całkiem odebrać fabrycznego digifantowi władzę nad mieszankę i zrobić aby świnka z funkcją samodzielnego wtrysku paliwa sterowała wtryskiwaczami.
Jak zrobi się cieplej to protestuje jak sprawuje się konwersja na map sensor w ABK. Na map sensorze nawet wystrzały gazu będą niestraszne.