Dzięki za fatygę w odnajdywaniu tego, ale płacić drugie 150zł za przesyłkę - nie kręci mnie to. Szkoda, że nie jest to dostępne u Nas w kraju. Jeżeli chodzi o sprowadzanie, to też znalazłem te przepływki na zagranicznych sklepach i to całkiem tanio wychodziły hurtem (min. 10 sztuk), ale nie doczytywałem o kosztach wysyłki tego do Polski... Poza tym... Gdybym miał pewność, że to tylko "Plug'n Play" i wszystko ładnie śmiga...
http://translate.googleusercontent.com/ ... oNum0OEyvA
A tu na tym forum na ostatniej focie pierwszego posta widać jakieś kabelki, jakieś urządzonko obok... Wygląda mi na to, że sygnał z przepływki trafia do tego urządzonka i jest w nim "tłumaczony" na sygnał zrozumiały dla ECU ABK. A i jeszcze na końcu tutorialowego postu jest coś napisane, a bynajmniej ja to tak rozumiem, że trzeba to potem jeszcze stroić <buu>. Gdybym może pracował, to bym się w to pobawił, ale jestem tylko uczniem i za te 300zł (gdybym je miał <rotfl> ) jest ponad 1 000km jeżdżenia.
Dziś podjąłem drugą próbę reanimacji org przepływki i jutro, jak pozwoli na to czas, to spróbuję ją wrzucić i sprawdzić. Jak nic się nie poprawi, to wrzucam spowrotem tę oplowską i śmigam na LPG-u - co tu dużo gadać.

Może kiedyś wrócę do tego tematu i postaram się upolować tego Siemensa 5WK9 635... A jak nie to jeszcze poszukam, może po brata starym oplu będzie gdzieś w garażu podobna budową przepływka i z nią się pobawię. Tylko trzebaby ogarnąć "pinout"
W Audi piny 1 i 4 odpowiadają za temperaturę, tak? A dwa środkowe, to potencjometr klapki? Ważne jest, który to plus, a który to minus?
Pozdro