[80 ABT] Niebieski czujnik - cieknie płyn
[80 ABT] Niebieski czujnik - cieknie płyn
Witam szanownych forumowiczów!
Mam problem z niebieskim czujnikiem, bądź też całym trójnikiem. Ostatnio zaczęła mrugać kontrolka od płynu chłodzącego. Otworzyłem maskę a spod szarego czujnika lekko ucieka płyn, a po ruszeniu czujnikiem płyn szybciej ulatuje. Wymieniłem czujnik, kontrolka nie mruga, temp. wydaje mi się, że pokazuje dobrą. Jednak jest drugi problem... Zauważyłem, że spod niebieskiego czujnika też cieknie i to trochę bardziej
Macie pomysł co jest nie tak? Dodam, że czujnik raczej sztywno siedzi. Nie wyciągałem go, bo silnik rozgrzany był. Możliwe, że to tylko ten oring pod czujnikiem?
Pozdrawiam!
Mam problem z niebieskim czujnikiem, bądź też całym trójnikiem. Ostatnio zaczęła mrugać kontrolka od płynu chłodzącego. Otworzyłem maskę a spod szarego czujnika lekko ucieka płyn, a po ruszeniu czujnikiem płyn szybciej ulatuje. Wymieniłem czujnik, kontrolka nie mruga, temp. wydaje mi się, że pokazuje dobrą. Jednak jest drugi problem... Zauważyłem, że spod niebieskiego czujnika też cieknie i to trochę bardziej
Macie pomysł co jest nie tak? Dodam, że czujnik raczej sztywno siedzi. Nie wyciągałem go, bo silnik rozgrzany był. Możliwe, że to tylko ten oring pod czujnikiem?
Pozdrawiam!
A więc tak. Byłem dzisiaj w kilku sklepach motoryzacyjnych i niestety nie dostałem tej uszczelki w jednym nie było w ogóle, a dwóch pozostałych były, ale za cienkie (przynajmniej tak mi się wydaje). I tutaj pytanie do Was - jak powinna wyglądać ta uszczelka? Bo w jednym czujniku mam grubszą, a w drugim cieńszą
Jeszcze jedno. Czy u Niedziałka w Lublinie będą mieli od ręki takową uszczelkę?
Jeszcze jedno. Czy u Niedziałka w Lublinie będą mieli od ręki takową uszczelkę?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
powinni mieć bo ja taką uszczelkę kiedyś kupowałem u nich ale w Zamościujooreck pisze: Czy u Niedziałka w Lublinie będą mieli od ręki takową uszczelkę?
[ Dodano: 2013-02-01, 18:22 ]
a wygląda tak http://moto.allegro.pl/oring-zawleczka-klamra-korek-krocca-vw-audi-seat-i2959407653.htmljooreck pisze:I tutaj pytanie do Was - jak powinna wyglądać ta uszczelka?
Spotkałem się już z problemem węższej uszczelki.
Pod niebieski oraz szary czujnik temperatury mają znajdować dwie identyczne uszczelki, grubsze niż ta spod której cieknie.
Po wymianie dobrze założyć element zabezpieczający czujnik i wszystko wróci do normy.
Przykład takiego oringu:
http://allegro.pl/czujnik-temperatury-w ... 43414.html
Pod niebieski oraz szary czujnik temperatury mają znajdować dwie identyczne uszczelki, grubsze niż ta spod której cieknie.
Po wymianie dobrze założyć element zabezpieczający czujnik i wszystko wróci do normy.
Przykład takiego oringu:
http://allegro.pl/czujnik-temperatury-w ... 43414.html
PieterB, taką uszczelkę jak pokazałeś mam pod czujnikiem właśnie i straszne luzy ma. Pod niebieskim mam trochę grubszą i bardziej 'kwadratową' (nie ma zaokrąglonych boków jak ta) i czujnik ani drgnie.
Poza tym problem rozwiązałem :mrgreen: Między czujnik a tą wsuwkę, która go trzyma dałem uszczelkę chyba z kranu. Chodziłem z pół godziny przeszukując garaż za czymś co by się nadało na podkładkę i w końcu znalazłem idealną, w miarę cienką uszczelkę! Nałożyłem na czujnik, wsadziłem go na swoje miejsce, zapiąłem zabezpieczenie i włala! Wszystko w jak najlepszym porządku! Zły jestem, że wcześniej na to nie wpadłem
Dzięki wszystkim za pomoc!
Poza tym problem rozwiązałem :mrgreen: Między czujnik a tą wsuwkę, która go trzyma dałem uszczelkę chyba z kranu. Chodziłem z pół godziny przeszukując garaż za czymś co by się nadało na podkładkę i w końcu znalazłem idealną, w miarę cienką uszczelkę! Nałożyłem na czujnik, wsadziłem go na swoje miejsce, zapiąłem zabezpieczenie i włala! Wszystko w jak najlepszym porządku! Zły jestem, że wcześniej na to nie wpadłem
Dzięki wszystkim za pomoc!