Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8S PN] gdzie jest filtr powietrza!?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
diampl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8S PN] gdzie jest filtr powietrza!?

Post autor: diampl » 04 lut 2013, 17:11

Witam,

Jestem nowym posiadaczem AUdi 80 B3 1.8 z mechanicznym wtryskiem i LPG.
Kupiłem filtr powietrza i chciałbym go wymienić, ale nie byłem w stanie go zlokalizować :).
Pan w sklepie dał mi filtr "okrągły" jak we fiacie 125p. Powiedzcie mi proszę gdzie jest filtr powietrza w tej AUDI. Nie jestem pewny czy jest to Monotwrysk czy ten drugi, na pewno mechaniczny.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 04 lut 2013, 17:55

W profilu masz PN chyba nie było takiego silnika.
diampl pisze:Jestem nowym posiadaczem AUdi 80 B3 1.8 z mechanicznym wtryskiem i LPG.
Kupiłem filtr powietrza i chciałbym go wymienić, ale nie byłem w stanie go zlokalizować :).
filtr okrągły był do monowtrysku a jeśli Ty masz mechaniczny wtrysk to powinien być prostokątny raczej.
diampl pisze:Nie jestem pewny czy jest to Monotwrysk czy ten drugi, na pewno mechaniczny.
to może fotę zapdaj

Awatar użytkownika
Math11
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Math11 » 04 lut 2013, 17:58

Wnioskuję że masz wielopunktowy wtrysk paliwa skoro nie ma owego "talerza" z filtrem. A więc jeśli masz wielopunkt to filtr powinien znajdować po lewej stronie (patrząc od przodu) pod rozdzielaczem paliwa w plastikowej obudowie. ;-)

diampl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: diampl » 04 lut 2013, 18:16

Math11 pisze:Wnioskuję że masz wielopunktowy wtrysk paliwa skoro nie ma owego "talerza" z filtrem. A więc jeśli masz wielopunkt to filtr powinien znajdować po lewej stronie (patrząc od przodu) pod rozdzielaczem paliwa w plastikowej obudowie. ;-)
Na pewno będzie tam, więc bede musiał ten filtr wymienić na prostokątny. dzięki bardzo za pomoc. Jutro się tym zajmę. Czy jego wymiana to coś skomplikowanego, obejdę sie bez rozkręcania tego układu wtrysku?

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 04 lut 2013, 18:20

diampl pisze:Czy jego wymiana to coś skomplikowanego, obejdę sie bez rozkręcania tego układu wtrysku?
tak dasz radę, wystarczy tylko gumę odpiąć od przepustnicy no i oczywiście zaczepy na obudowie filtra.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl