Witam,
Jestem nowym posiadaczem AUdi 80 B3 1.8 z mechanicznym wtryskiem i LPG.
Kupiłem filtr powietrza i chciałbym go wymienić, ale nie byłem w stanie go zlokalizować .
Pan w sklepie dał mi filtr "okrągły" jak we fiacie 125p. Powiedzcie mi proszę gdzie jest filtr powietrza w tej AUDI. Nie jestem pewny czy jest to Monotwrysk czy ten drugi, na pewno mechaniczny.
[B3 1.8S PN] gdzie jest filtr powietrza!?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
W profilu masz PN chyba nie było takiego silnika.
filtr okrągły był do monowtrysku a jeśli Ty masz mechaniczny wtrysk to powinien być prostokątny raczej.diampl pisze:Jestem nowym posiadaczem AUdi 80 B3 1.8 z mechanicznym wtryskiem i LPG.
Kupiłem filtr powietrza i chciałbym go wymienić, ale nie byłem w stanie go zlokalizować .
to może fotę zapdajdiampl pisze:Nie jestem pewny czy jest to Monotwrysk czy ten drugi, na pewno mechaniczny.
Na pewno będzie tam, więc bede musiał ten filtr wymienić na prostokątny. dzięki bardzo za pomoc. Jutro się tym zajmę. Czy jego wymiana to coś skomplikowanego, obejdę sie bez rozkręcania tego układu wtrysku?Math11 pisze:Wnioskuję że masz wielopunktowy wtrysk paliwa skoro nie ma owego "talerza" z filtrem. A więc jeśli masz wielopunkt to filtr powinien znajdować po lewej stronie (patrząc od przodu) pod rozdzielaczem paliwa w plastikowej obudowie.