[B4 All] Odpalenie bez podłączonego licznika?
[B4 All] Odpalenie bez podłączonego licznika?
Witam,
Szybkie pytanie, czy uda sie odpalić samochód bez podłączonego licznika?
Reszta rzeczy oczywiście podłączona. Jedynie brak licznika.
Ktoś próbował?
Musiałbym wiedzieć.
pozdrawiam
Krzysiek
Szybkie pytanie, czy uda sie odpalić samochód bez podłączonego licznika?
Reszta rzeczy oczywiście podłączona. Jedynie brak licznika.
Ktoś próbował?
Musiałbym wiedzieć.
pozdrawiam
Krzysiek
Ładowanie to najmniejszy problem.
Mam kłopot z brakiem iskry, silnik od tygodnia nie chce odpalić, wiązka kompletnie rozebrana, posprawdzane wszystkie wtyczki, wymieniony halla oraz bezpiecznik awt 429, nowe świece i auto nie chce zagadać, powoli ręce opadają. Zamówiony nowy sterownik, zobaczymy na dniach czy pomoże wymiana.
pozdro
Mam kłopot z brakiem iskry, silnik od tygodnia nie chce odpalić, wiązka kompletnie rozebrana, posprawdzane wszystkie wtyczki, wymieniony halla oraz bezpiecznik awt 429, nowe świece i auto nie chce zagadać, powoli ręce opadają. Zamówiony nowy sterownik, zobaczymy na dniach czy pomoże wymiana.
pozdro
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
FranoF1, może trochę głupie ale sam raz się na tym potknąłem, ECU i wiązka ma masę?
Masa i plus na cewkach jest?
"Wskrzeszacz iskry" ten w puszce filtra powietrza, za przepływką, podłączony, działa? Bez niego nie będzie iskry.
Masa i plus na cewkach jest?
"Wskrzeszacz iskry" ten w puszce filtra powietrza, za przepływką, podłączony, działa? Bez niego nie będzie iskry.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2013, 21:01 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Tu nie ma wielkiej filozofii, prąd idzie kablami na cewki, skoro ma mase, ecu ma dobry sygnał z halla, to musi dawać iskrę, zostaje jeszcze samo Ecu, coś w nim padło i nie podaje sygnału.FranoF1 pisze:Oby to było ECU, bo już powoli nadzieje trace
Zobacz jeszcze, może jakoś źle siedzą lub są złe fajki na cewkach?
Czujnik położenia zamachu jest ok?