[All] Modyfikacje - Zawieszenie, sprężyny amorki, gwint
Będę miał foto to wstawię a jeżeli nie to odsyłam do kolegi KrissR5 z Kujawsko Pomorskiego Klubu Audi www.atk.pun.pl i potwierdzi że się troszkę zgieło ( sam zakładałem mu ten gwint do jego a4 więc pomyłki w montażu nie było która mogła to spowodować ) ale nie o tym tu rozmawiamy moja na pewno nie jest stukana spawana itp więc nie powinno być problemu jeszcze niech mi któryś z was drodzy koledzy powie jakie szpile na fele przy dystansach 15mm i fela od audi competition et37 bo te co teraz mam raczej nie podejdą mają 53 mm ( mierzone suwmiarką ) będą za krótkie, jaka powinna być minimalna długość takiej szpili.
wlasnie chodzi mi o to by byl dosyc twardy :mrgreen: dzieki za info tak wlasnie myslalem znalez podobna sprezyne czyli prosty cylinder o podobnej srednicy, amortyzator bedzie mial dosyc duzy zakres regulacji wiec z wysokoscia raczej nie powinlo byc problemu jak juz mowilem najbardziej zalezy mi na twardosci, gdyby ktos mial na oku to bede wdzieczny za info <ok>
Ja u siebie mam 60/40 MTS technik springi i bardzo fajnie obnizaja i fakt sa sztywne . Amory z tylu zostawilem te co mialem (gazowo olejowe) , a przod musialem zakupic sportowe o krotszym skoku ponieważ sportowa sprężyna na zwykłym amorku latała jak głupia . Jest twardo ale coś za coś , prowadzenie auta po zakrętach o wiele się poprawiło .
Amory sportowe(TA TECHNIX) wyszły mnie tanio z gwarancją dwuletnią Jezdze na tym zestawie od 1,5 roku i nic się nie dzieje
Amory sportowe(TA TECHNIX) wyszły mnie tanio z gwarancją dwuletnią Jezdze na tym zestawie od 1,5 roku i nic się nie dzieje
Widzę że aktualny temat, dzisiaj stwierdziłem że w mojej B4 ABT przydało by się wymienić zawieszenie. I tak miałem ją obniżać więc nadarzyła się okazja. Możecie mi polecić jakiś zestaw na -60/-40, w dobrych proporcjach cena do jakości. Zastanawiam się nad TA Technix ale opinie są podzielone. I jeszcze jedno czy do codziennego użytku warto wymieniać gumy na poliuretany?
Wielkie dzięki za porady.
[ Dodano: 2013-02-15, 20:54 ]
Jak by to wyglądało -40/-40 na seryjnych amorach i springach witeca? W miarę tania opcja ale nie wiem czy przód nie będzie za wysoko, w końcu lekki silnik.
Wielkie dzięki za porady.
[ Dodano: 2013-02-15, 20:54 ]
Jak by to wyglądało -40/-40 na seryjnych amorach i springach witeca? W miarę tania opcja ale nie wiem czy przód nie będzie za wysoko, w końcu lekki silnik.
Ja jeździłem też na 15" speedline 7Jet37 z 195/65/15 zimowymi i nie miałem kłopotów,
potem odkupił ode mnie te koła quick i też na obniżeniu jeździł w zimę i nie miał problemów.
Na dobrych amorkach nie powinno się nic dziać.
HR -40 -40 amory K.A.W.
HR -80 przód amory KONI tuż po przekładce, więc faktycznie jakieś -60 przed ułożeniem.
potem odkupił ode mnie te koła quick i też na obniżeniu jeździł w zimę i nie miał problemów.
Na dobrych amorkach nie powinno się nic dziać.
HR -40 -40 amory K.A.W.
HR -80 przód amory KONI tuż po przekładce, więc faktycznie jakieś -60 przed ułożeniem.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Porónujecie też różne zestawy. Zawias zawiasowi nie równy.
Jedne kupi 60/40 nówki firmy X do silnika R4 a drugi 60/40 używki które już się uklepały firmy Y do silnika R5 i już są różnice.
Najlepiej kupując używany zestaw trzeba patrzeć jak stało auto z którego wymontowano jaki miał motor, ile to już jeździło itp itd.
[ Dodano: 2013-02-16, 21:13 ]
Ja kupiłem springi niby około 35-40 FK Automotive a mam wrażenie że na ori springach było mało co wyżej. Ori były uklepane, te nowe i już wchodzi że kupiłem max 20mm a nie 35-40mm.
Jedne kupi 60/40 nówki firmy X do silnika R4 a drugi 60/40 używki które już się uklepały firmy Y do silnika R5 i już są różnice.
Najlepiej kupując używany zestaw trzeba patrzeć jak stało auto z którego wymontowano jaki miał motor, ile to już jeździło itp itd.
[ Dodano: 2013-02-16, 21:13 ]
Ja kupiłem springi niby około 35-40 FK Automotive a mam wrażenie że na ori springach było mało co wyżej. Ori były uklepane, te nowe i już wchodzi że kupiłem max 20mm a nie 35-40mm.