[8c ALL] Przewody Hamulcowe
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
to moje pytanie dlaczego chcesz zmieniać przewody ?? nie masz miedzianych ?? moja b3 miała fabrycznie miedziane b4 też ma więc myślę że wszystkie b3 i 4 miały miedziane przewody. A jeżeli nie to do korektora idą dwa przewody ( w sklepie za przewód 3m trzeba dać 50zł ) ori przewody na tył łączą się na łuku grodzi i od tego łączenia starczy (chyba) z 2,5m . A jeżeli są miedziane przewody i nie są uszkodzone to należy wymienić przewody gumowe .
tak mam miedziane ale raczej juz w nie najlepszej kondycji:/ generalnie mam zamiar zmienic sztywne i gumowe...a sam sie nie podejme roboty bo zywcem nie mam gdzie i czym...pod blokiem pod chmurka trudno cokolwiek zrobic uczciwie przy aucie...poza tym 200zl to jeszcze nie majatek a tu chodzi przeciez o bezpieczenstwo moje i innych:) ewentualnie jak jest jakis klubowicz z Krakowa badz nie dalekich okolic a chcialby sie pobawic i zarobic to ja nie widze przeciwskazan...niech da tylko namiary na siebie <ok> mnie to bez roznicy komu zaplace ale z dwojga zlego to juz wolalbym jakiemus forumowiczowi dac zarobic niz byle jakiemu mechezowi:)
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- borysekman
- Forum Audi 80
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
trzeba mieć pręcik ok 3mm ( ja do tego używam starych szczypiec do pierścieni ) koniec pręcika nie może być ostry, na uciętą wyrównaną rurkę zakłada się nakrętkę ( może być z odzysku bądź kupiona ) wtedy wkłada się kawałek pręcika i przeginamy go na boki tak żeby rurka się wywinęła na zewnątrz w razie potrzeby równa się i gotowe potrafię nawet rurki metalowe tak zarobić ( trochę ciężej idzie niż miedziane ) jak będę mieć czas postaram się nagrać filmik. Ale zainteresował mnie ten zestaw Yato tu pokazany ma dość dobrą cenę muszę tylko sprawdzić za ile mój dostawca narzędzi jest wstanie go dostać ( inne maszynki jak się orientowałem to koszt min. 100 do prawie 200 )
[ Dodano: 2013-02-20, 23:22 ]
kiepsko widać ale samemu telefonem ciężko coś nagrać, nakrętka już założona sam efekt wywinięcia idzie szybko. w razie potrzeby można wyrównać pilnikiem. taka operacja wystarcza i jest pewna.
[ Dodano: 2013-02-20, 23:22 ]
kiepsko widać ale samemu telefonem ciężko coś nagrać, nakrętka już założona sam efekt wywinięcia idzie szybko. w razie potrzeby można wyrównać pilnikiem. taka operacja wystarcza i jest pewna.