[all]elektryczne szyby
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
[all]elektryczne szyby
witam.zainstalowałem elektrykę 4szyb wszystko zgodnie z opisem z forum.sprawa wygląda tak, że szyby mogę otwierać również na wyłączonym zapłonie.przekaźnik wyłącza tylko podświetlenie guzików a nie odcina prądu więc można otwierać cały czas.krańcówki nie są podłączone ale to chyba nie ma nic do tego.więc co to może być?
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- rodzynek87
- Forum Audi 80
No nie wiem ja mam na 99% fabrycznie to zrobione i drzwi ktore nie otworze czy pasazera czy kierowcy mam wyautowane szyby :roll: - wystarczy tylko otwarcie :roll:Karol_90 pisze:Fabrycznie przewód do krańcówek jest podpięty tylko pod drzwi kierowcy, jest na niej miejsce na dwie wsuwki. I otwarcie drzwi nie odcina prądu, dopiero ponowne ich zamknięcie.
Krańcówki są podłączone do przednich drzwi prawych i lewych.Karol_90 pisze:Fabrycznie przewód do krańcówek jest podpięty tylko pod drzwi kierowcy, jest na niej miejsce na dwie wsuwki. I otwarcie drzwi nie odcina prądu, dopiero ponowne ich zamknięcie.
Co do rozładowania akumulatora to jak najbardziej to mogło być przyczyną.
Otwarcie drzwi po wyłączeniu zapłonu odcina prąd... a nie ponowne zamknięcie.
Zgodzę się, że nie podłączone krańcówki powodują rozładowanie aku... gdyż modół cały czas ma napięcie.
[ Dodano: 2013-02-21, 20:47 ]
Tak.daniel110791 pisze:a czy to mogło spowodować rozładowanie akumulatora?bo dziś nie mogłem zapalić...
- rodzynek87
- Forum Audi 80
prosto i jasno wytłumaczoneandi77 pisze:Krańcówki są podłączone do przednich drzwi prawych i lewych.Karol_90 pisze:Fabrycznie przewód do krańcówek jest podpięty tylko pod drzwi kierowcy, jest na niej miejsce na dwie wsuwki. I otwarcie drzwi nie odcina prądu, dopiero ponowne ich zamknięcie.
Co do rozładowania akumulatora to jak najbardziej to mogło być przyczyną.
Zgodzę się, że nie podłączone krańcówki powodują rozładowanie aku... gdyż modół cały czas ma napięcie.
[ Dodano: 2013-02-21, 20:47 ]Tak.daniel110791 pisze:a czy to mogło spowodować rozładowanie akumulatora?bo dziś nie mogłem zapalić...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
Krańcówki mają dwie ,,wsuwki''... jedna na oświetlenie wnętrza, a drugą do modułu szyb i szyberdachu.daniel110791 pisze:to wiem ale myślałem że jest gotowa kostka w instalacji samochodu żeby podłączyć tą z modułu
[ Dodano: 2013-02-22, 10:23 ]
daniel110791, Zanim podłączysz krańcówki... to awaryjnie po wyłączeniu zapłonu dotknij na chwilę przewód od nich do masy. Rozłączy to moduł i zapobiegnie rozładowaniu akumulatora.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80
Ja pisałem jak jest u mnie. Od krańcówki drzwi pasażera nie idzie do modułu żaden kabel. I gdy otworzę drzwi szyby działają, dopiero po zamknięciu drzwi kierowcy odcina prąd. Być może zależy to od modułu lub rocznika.andi77 pisze:Krańcówki są podłączone do przednich drzwi prawych i lewych.
- Daniel Choros
- Forum Audi 80