[Audi coupe] Wszystko od nawiewu pod deską rozdzielczą
[Audi coupe] Wszystko od nawiewu pod deską rozdzielczą
Byłem u mechanika bo nawiewy źle mi działały, zdjął całą deskę i powiedział że wszystko jest do wymiany. I tu moje pytanie, czy części od nawiewu z audi 80 b4 pasują do coupe?
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
A co rozumiesz przez " źle działały " Czy chodzi o wiatrak, same klapy sterujące gdzie ma dmuchać ? a może słabo grzeje ? Co do nawiewu jeśli nie masz klimy to myślę że powinno pasować od zwykłej nawet b3 e jeśli masz klime to musisz szukać od b4 z klimą cupe przecież różni się tyłem a nie przodem i środkiem ( ale reki nie dam sobie obciąć :mrgreen: )
- dzikx
- Forum Audi 80
- Imię: Jurek
- Model: Audi 90 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 ADA+lpg
nie koniecznie jeżeli ktoś jeździł na wodzie trochę bądź płyn miesza z zwykła wodą to jest kamień a nagrzewnica w grupie VAG jest ustawiona pionowo z zasilaniem od góry mało tego zasilanie i powrót są połączone i na siłę brudu nie wypłuka pozostaje wymiana. Tak czy siak pulpit trzeba zdjąć by sprawdzić klapy, tyle że nowa nagrzewnica to 60zł i chyba bym ją wymienił też dla spokoju. Co do mechanika to nie dziw się każdy chce jak najwięcej się nachapać tanim kosztem powie że wszystko zrobi pierdołe auto dla ściemy potrzyma z dzień i zarobiony jak górnik ( byłem świadkiem jak baba zapłaciła 150zł ! za dwa bezpieczniki ) .