[80 b3 LPG Gen I ] wymiana filtru gazu..
[80 b3 LPG Gen I ] wymiana filtru gazu..
Witam. Jak w temacie, otóż będę robił to poraz pierwszy, a własciwie to chciałbym sie dowiedzieć czy mogę coś zrobić nie tak, czy nie bać się , ( przecież musi być ten pierwszy raz) ogólnie to dziś jechałem do szkoły, i w pewnym momencie było tak jakby gaz sie kończył - powyżej 2000rpm sie dusił i nie wchodził na obroty....dodam, że tankowany gaz był z butli 11kg i pewnie w niej był syf, mam podejrzenie że się filtr uwalił. Gazu była końcówka, i zaczęło pobierać ów syf. (nie wnikajmy dla czego z butli 11kg).....
Oczywiście najpierw zakrecamy gaz i wypalamy go . Ponoć trzeba smarowac obudowę filtra smarem...?? aby było szczelnie
Czekam na sugestie, porady etc.[/u][/i]
Oczywiście najpierw zakrecamy gaz i wypalamy go . Ponoć trzeba smarowac obudowę filtra smarem...?? aby było szczelnie
Czekam na sugestie, porady etc.[/u][/i]
- kamil150791
- Forum Audi 80
To kolega już wie, pisał o tym w pierwszym poście, więc już o tym nie wspominałem.kamil150791 pisze:zakręcić zaworek z tylu na butli tak dla bezpieczeństwa...
Weź sobie filterek na wzór, bo jest kilka rodzajów.
Wymieniaj, niczego się nie bój. Poziom skomplikowania taki sam, jak wymiana filtra powietrza.
- kamil150791
- Forum Audi 80
Witam kilka dni temu wymieniłem, lecz coś mi się zdaje, że po wymianie gazu auto jakby zaczęło gorzej szarpac, tzn ogólnie to +- 2000obr autko szaprało na gazie , a teraz to nawet jak ostro dam po garach (tzn pedał w podłogę i do 3000obr, czego wcześniej nie było) szarpanie , tzn momentami jest tak jamby gaz się kończył ale to tak przez nie całą sekundę, przy przyspieszaniu i w ogóle...
dobrze poskładałem , tzn wyczyściłem komorę na filter , na spód durzy o-ring (na swoje miejsce tak jak był) do środka filterka o-ring co był w starym filtrze, i o-ring ładnie osiadł(chyba) na tym tzpien iu z gwinem, i na koniec pokrywa z o-ringiem na śróbie....
Co może byc nie tak???
Kolega podpowiada że jakaś cewka???
dobrze poskładałem , tzn wyczyściłem komorę na filter , na spód durzy o-ring (na swoje miejsce tak jak był) do środka filterka o-ring co był w starym filtrze, i o-ring ładnie osiadł(chyba) na tym tzpien iu z gwinem, i na koniec pokrywa z o-ringiem na śróbie....
Co może byc nie tak???
Kolega podpowiada że jakaś cewka???